İnternet sitesi ziyaretçi ve trafik artırımı reklam gelirlerini de etkileyen en temel unsurlardan biridir. Bir sitesi olan herkesin hedefi sitenin trafiğini yükseltmek ve daha fazla kişiye ulaşmaktır. İster ticari kaygı ile olsun ister bilgi paylaşımı olsun eğer içerikleriniz popüler değilse bu canınızı sıkacak bir durumdur.

Onca emek verip açtığınız siteniz veya yazdığınız makaleler hiç okunmuyor yada az okunuyor peki bunun çözümü ile ilgili naslı bir strateji geliştirilebilir. Bu durumda akla gelen soru şu olmalıdır. Acaba nerede yanlış yaptınız veya neyi yapmayı unuttunuz ? Siteniz daha çok ziyaret edilsin istiyorsanız aşağıdaki bilgilere bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Ziyaretçi artırma teknikleri :

Bilgili olduğunuz alanda sadece size ait özgün yazılar yazın.
Gerçekten uzman olduğunuz bir konuda yazın. Makalenizi resim ve video ile zenginleştirin. Ayrıca makale minimum 500 kelimeden oluşmalı gibi kriterlerden de öte kullanıcı tarafından rağbet görebilecek şekilde hazırlayın. Belki her yazı için bir kaç saatinizi alabilecek bir işlem sonrası içerikleriniz gerçekten rağbet görmeye başlayacaktır.

Arama motorları için oluşturulan içerik kullanıcıların dikkatini çekmeye yeterli değildir.

Düzenli olarak yazı yayınlayın

Şu kadar günde şu kadar makale girin demek yanlış olur. Ancak düzenli yazı girmeye çalışın. Yazı yazdıkça uzmanlaştığınızı hissedeceksiniz ve bu sizin yeni zevklerinizden biri haline geldiğini göreceksiniz.

Yeni açılan bir siteye ilk seferde en az yirmi makaleye girmeniz önerilir. Sonra bunu haftalık rutin haline getirip örneğin her hafta üç tane yada beş tane şeklinde standart hale getirmelisiniz.

Yazı başlığını iyi belirleyin.

Makale isimleriniz insanların size ulaşabileceği anahtar kelimelere ve arama motorlarındaki aranan kelimeleri inceleyerek ( google trend yada google adwords keywords tool ile) makaleniz için başlık seçme işlemini kolaylaştırabilirsiniz. Uzun kelimelerden oluşan anahtar kelimeler faktörünü sakın unutmayın.

Domain seçiminin çok önemlidir.

Domain seçiminde mutlaka ilgi alanınızın kelimelerini barındırmasına önem vermelisiniz. Akılda kalan bir domain büyük bir artı puandır.

Konu sıkıntısı çekmeyin

Eğer  konu sıkıntısı çekiyorsanız, sizin uzmanlık alanınızla ilgili diğer blogların çok okunan makaleler kısmına bakmanızı öneririz. Bunu yapmak size insanların önem verdiği ve popüler konular hakkında size bir fikir verebilir.

Ayrıca popüler twitler , sosyal medya analiz araçları da bu anlamda size yardımcı olabilir. Detaylı bilgi için https://www.celilcan.net/icerik-kalitesi-ve-seo/ yazımızı okuyabilirsiniz.

Alıntı yaptıysanız emeğin karşılığını verin.

Eğer herhangi bir siteden bir makaleyi aynen alıntılamış iseniz. Yazının altında mutlaka o sitenin adresini yazın. Bu insanların size olan güvenini pekiştirecektir.

Yorumları teşvik edin.

Yazılarınızın altında, ziyaretçilerinize değer verdiğinizi ve onların görüşlerini önemsediğinizi anımsatacak yorum yazma bölümü olsun. Facebook yorum ve disquss yorum sistemleri kullanıcıları mesaj yazma konusunda teşvik edebilir.

Makalelerinizi hiti ve otoritesi yüksek forumlarda yayınlayın.

Eğer makalenizi ziyaretçi sayısı yüksek sitelerde yayınlar ve konunun altında da sitenize link verirseniz bu insanların sizi ziyaret etmesini kolaylaştıracaktır.

Google , bing , yandex gibi arama motorlarına kaydedin.

Blogunuzu google webmaster tools ve bing webmaster tools aracılığı ile kayıt edin. Bu işlem bulunmanızı kolaylaştıracaktır.,

Arama motorlarına news kaydı yapın.

Google, Yandex, Bing news ( haber ) arama sonuçlarında çıkmak size oldukça katkı sağlayacaktır. News kaydı ile ilgili detaylı bilgi için internette araştırma yapabilirsiniz.

Site haritası hazırlayın

Sitenizin arama motorları kriterlerine uygun bir site haritası olsun. Ve bu site haritalarını webmaster toolslar aracılığı ile arama motorlarına okutun. Ayrıca Rss beslemelerinide kullanmanız siteniz trafiğini etkileyecektir.

Sosyal medya paylaşımları çok önemlidir.

Sitenizde yazdığınız yazıları sosyal medya en güzel paylaşım saatlerini dikkate alarak manuel olarak paylaşım yapın. Google+ faktörünü asla unutmayın.

Jenerik ve düşmüş olan otoriter domainleri satın alın

Sahibi tarafından yenilenmeyi unutulmuş kaliteli düşmüş alan adlarını tespit edin ve satın alın. Tüm kalite puanları ile birlikte yeni bir siteniz olmuş olacaktı. Bu işlem öncesinde sitenin ceza alıp almadığı ve otorite puanlarına dikkat ederek satın almalısınız.

Kaliteli sitelerde yorum yapın

Backlink almak için değil ancak sitenizin ziyaret edilmesi için yorum backlinkler kullanılabilir. Sadece anahtar kelime ile link almayın yeterlidir. Doğal olarak alınan blog yorumları değerlidir.

SEO çalışmasında neler yapılır ?

  1. Anahtar Kelime Araştırması . En alakalı ve kaliteli trafiği elde etmek için doğru anahtar kelimeleri bulma.
  2. Rakip analizi . Rakip anahtar kelimelerin, ücretli reklamların, stratejilerin, sosyal medya erişiminin keşfi.
  3. Uygun bir  site içi linkleme  yapısı oluşturmak.
  4. Sayfa optimizasyonu . Sayfaları bozuk bağlantılar, resim etiketleri vs
  5. Google yerel işletmlere için optimizasyon.
  6. Site hızını etkileyen faktörler arasında web sunucusu, platform ve içerik ve resimler bulunur.
  7. Dilbilgisi  ve yazım düzeltmesi.
  8. Backlink yönetimi ve stratejik planlama
  9. Spam backlinkler reddedilmeli, rakip backlinkler ise fırsatlar için araştırılmalıdır  .
  10. Web sitesi tanılama ve  sorun giderme  404 hatalarını, tarama hatalarını, yinelenen içeriği kontrol edin ve doğru XML site haritalarını, 301/302 yönlendirmelerini ve robots.txt dosyalarını uygulama
  11. Url yapısı, meta titel, mete descripiton optimizasyonları
  12. Site dışı SEO . Sosyal yardım ve bağlantı kurma ilişkisi tavsiyesi veya doğrudan uygulama.
  13. Müşteri deneyimini olabilecvek en iyi şeklide optimize etmek Hemen çıkma oranını en aza indirmek,  tıklama oranlarını iyileştirme için optimizasyonlar
  14. Gelişmiş müşteri deneyimi için sayfaların varyasyonlarını ve yeniden yönlendirmeleri test etme A/B testi .