Düzenli olarak güncellenen bu sayfamızda bizimde kullandığımız ücretli, ücretsiz ama en önemlisi işe yarar seo araçları listesini bulabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kaliteli ve kazandıran anahtar kelime bulma , backlink analiz , sorgulama ve araştırması, site hızı ölçme ve hata tarama , kırık link bulucu, crawl tarama simülasyonu , sosyal medya analizi, detaylı seo analizi, anahtar kelime sıralama takibi ,makaledeki anahtar kelime yoğunluk ölçümü gibi en güzel seo araçları nelerdir, nasıl kullanılır bu yazımızda bulabileceksiniz.
Ayrıntılı sektör için rekabetçi seo durum analizini sorgularken site içi , site dışı puanlama, otorite faktörleri incelemek için kullanılan programlar ne kadar kaliteli ise araştırmanızda o kadar doğru sonuçlar verecektir. Böylece araştırmanız daha sağlıklı olacaktır.
Gelişmiş seo teknikleri konusunda Türkçe makalelerin azlığı düşünüldüğünde ülkemizde insanların bilgi paylaşımını pek sevmedikleri anlamı çıkarılabilir. Yazılan yazılara da ilgi , alaka , yorum , beğenme gibi etkileşimlerin de oldukça düşük olması da kaliteli yazı yazılmaması konusunda en büyük etkenlerin başında gelmektedir.
Seo aracı nedir ?
İnternet sitelerinin seo çalışmasında başarılı olması adına kullanılan programlardır. Bu programların online çalışan versiyonları, masaüstü versiyonlar ve mobil versiyonları bulunabilir. Dijital pazarlama sürecinde seo uzmanlarının elini güçlendiren uygulamalardır. Eğer doğru araçları kullanmıyorsanız düzgün bir seo stratejisi kurgulamakta zor olacaktır. Bazı seo araçları çoklu işlemer yapabilirken bazıları ise butik bir hizmeti yerine getirmek için tasarlanmış olabilir. Gelin herkesin işine yarayacak sistemlerin tanıtımına geçelim.
Kaliteli ve faydalı seo araçları
Benimde sıklıkla kullandığım seo değerlendirme ve analiz araçları nelerdir bu listede yer alıyor. Sadece işe yarar ve olabildiğince ücretsiz olanları eklemeye gayret ediyorum. Yorumlarınız listeyi sürekli olarak güncel tutmamızda yardımcı olacaktır.
Animalz Revive
Animalz Revive sitenizde güncelleme, yükseltme, silme gerektiren eskii içerikleri bulmanıza yardımcı olan harika bir seo aracı. İnsanın neden böyle bir şey bedava olurku diyesi geliyor :) Bu araçtan önce, bu sayfaları bulmak için Google Analytics hesabınızı manuel olarak taramanız gerekiyordu. Bu çok büyük bir acı ve zaman alan durumdu.
Google Lighthouse
Bu Chrome eklentisi bir seo denetim aracıdır. Eklentiyi yükledikten sonra chrome geliştirici araçları kısmında bulabilir yada F12 tuşuna basın. Bu araç, görüntülemekte olduğunuz sayfada 5 ayrı denetim gerçekleştirebilir. Siteyi mobile yada desktop görünümü açısından hız, seo, pwa, erişilebilirlik gibi bir çok açıdan kolayca test edebilirsiniz.
Anahtar kelimede hangi şehirde veya ülkede kaçıncı çıkıyorum?
Google arama sonuçları ülke ve şehre göre değişiyor. Peki farklı lokasyonlardaki sıralamalarda kaçıncı olduğunuzu nasıl kolayca bulursunuz. Bunu bir vidoeo olarak çektim. Ücretli bir araç kullanmanıza gerek olmaksızın istediğiniz şehir yada ülkedeki sıralamanızı bulmanıza yarayacaktır.
Google Optimize
Google resmi araçlarından biri olan google optimize ücretsiz bir hizmettir. Genel olarak sitenizin içeriğini test etmenize olanak tanır. Özetle : İki farklı sayfanın basit A / B testinden belirli bir sayfadaki öğelerin tüm kombinasyonunu karşılaştırmaya yarar.Böylece hangi sayfanın kullanıcılar tarafından daha rağbet gördüğüne karar verebilir bu sayfayı aktif edebilirsiniz.
SiteChecker
Hızlı ve Eksiksiz SEO Denetimi için Web Sitesi Denetleyicisi ile sitenizin seo puanını analiz edebilirsiniz. Ücretsiz 2 hafta boyunca kullanabileceğiniz aracı beğenirseniz satın alabilirsiniz. Hızlıca saymak gerekirse onpage seo, js rendering, http headers, kırık link analizi, yineleni çerik, yönlendirme analizleri, yerel seo analizleri, social media analiz kartı, güvenlik analizi, site hızı, anahtar kelieme anazilerini bünyesinde barındırıyor.
Siteliner
Ücretsiz Siteliner duplicate content (yinelenen içerik), CopyScape (intihal ve kopya içerik önleme hizmeti) tarafından sağlanan bir tarayıcı. Siteliner’ın en önemli özelliği, site içinde benzer içeriğe sahip sayfaları belirleyebilmesidir. Bu, içeriği iyileştirme fırsatlarını tespit etmeyi kolaylaştırır.
Her sayfanın kendine özgü içeriğe sahip olması SEO performansı açısından en iyisidir. Bunu yapmadığımız takdirde Cannibalization sorunu ile yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Farklı sayfalarda yinelenen paragrafları ortadan kaldırmak, web sayfalarının kendilerini farklılaştırmasına yardımcı olacaktır.
Google Yapısal Veri Test Aracı
Yapısal veriler, sayfanızdaki bilgileri arama motorlarının kolayca okuyabileceği ve anlayabileceği şekilde işaretlemek için en yararlı yollardan biridir. Ama uygulaması ne yazık ki, her zaman kolay değildir. Yapısal veri ( Structured Data) uygulamanı doğru yapılıp yapılmadığını öğrenmek için bu aracı kullanabilirsiniz.
Google Search Console ( Google Web Yöneticisi Araçları )
Bu güne kadar kullandığım toollar içinde açık ara en iyi seo aracıdır. Daha önceki adı Google Webmaster Tools , Web Yöneticisi Araçları adı ile anılıyordu şimdi Google Search Console adıyla anılıyor. Yakın zamanda ( 2018 ) yepyeni bir arayüze kavuşacak. Her web sitesi sahibinin doğrulama yaparak bu sistemi kullanması gerekir. Doğrulama yaptıktan sonra siteniz hakkında çok detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Search Console ile şu konularda detaylı analiz sağlayabilirsiniz.
- Yapılandırılmış veriler
- Zengin kartlar
- Veri işaretleyici
- Html geliştirmeleri
- Hızlandırılmış mobil sayfalar ( AMP )
- Sitenize hangi kelimelerden trafik geldiği
- Hani kelimede kaçıncı sırada olduğunuz
- Sitenize gelen bağlantılar
- Site içi bağlantı analizi
- Sitenizin her hangi bir cezası olup olmadığı
- Mobil kullanım problemleri
- Google dizin durumunuz
- İstediğiniz url leri kaldırma
- Tarama hataları
- Güvenlik sorunları
- Robots.txt analizi
- Url parametreleri
- Site haritası işlemleri
- Google Gibi Getir aracı
Screaming frog Log File Analyser
Özellikle çok fazla url barındıran geniş siteler için oldukça faydalı bir araçtır. Eticaret, Haber, İçerik siteleri için gayet uygun olduğunu düşünüyoruz. Sunucuda bulunan log dosyalarını seo yönlü olarak kullanmayı hedefleyen bir yazılımdır. Bu yazılım ile botların sitenize ne sıklıkta geldiği, sunucunun ziyaretlere verdiği statü durumları ( 200,301,404 vs ) gibi çok fazla veriyi analiz edebiliriz. Binlerce içeriğin olduğu sitelerde hangi sayfaların ulaşılmadığı veya yönlendiği bilgilerini bu şeklide analiz etmek oldukça fazla değer sunmaktadır. Sıradışı bu araç için Screaming Frog ‘a teşekkür ediyoruz.
Lsi Graph
LSI Graph, en iyi LSI anahtar kelime oluşturma aracıdır .
Basitçe ifade edersek, Gizli Anlamsal İndeksleme anlamına gelir, Google’ın web sitenizin içeriği ile kullanıcıların arama sorguları arasındaki ilişkiyi anlamasına yardımcı olan anahtar kelimelerdir. Ve gün geçtikçe, SEO’da giderek daha önemli bir rol oynuyorlar.
Buzzsumo Sosyal Medya Analizi
Sosyal medya sitelerinde en çok hangi içeriğin paylaşıldığını veya beğenildiğini bu araç ile analiz edebilirsiniz Takip ettiğiniz veya size ait internet siteleri ile ilgili detaylı sosyal medya analizi bilgileri edinebilirsiniz. Böylece hangi içeriğe önem vermeniz gerektiğine karar verebilirsiniz.
Redirect-checker.org
Redirect checker ile her hangi bir url nin başka bir url ye yönlenip yönlenmediğini sorgulayabilirsiniz. Eğer url yönleniyor ise ( 301, 302, 404, 200 ) hangi statü kodu ile yönlendiğini analiz edebilirsiniz. Her hangi bir sayfanın yönlendirme kodunu kontrol etmek için bu siteyi kullanabilirsiniz.
Pagespeedalarm.com
Bu araç sitelerin takibini yaparak hızlarında artma yada eksilme varsa size mail ile haber verir. Böylelikle sitenizin sizin bilginiz dışında her hangi bir sebeple yavaş çalışmaya başlamasından haberdar olursunuz.
Eranker
Özellikle site içi hatalarının giderilmesi için mükemmel bir sitedir. Sosyal medya sinyalleri, yinelenen içerik kontrolü, site içi link yapısı, meta etiketleri, h1, h2, h3 etiketlerinin nasıl kullanıldığı, canonical url, resim alt etiketleri, robots.txt, html doğrulama, backlink ile ilgili detaylı sorgulamalar, anhcor text bilgileri, sitenizin virüslü olup almadığı, site hızı, mobil uyumuluk, alexa verileri, hosting bilgileri, ssl ve lokasyon değerleri tek bir sayfada görebilirsiniz.
Metaforensics
Site içi seo analizi, Http durumu, başlık etiket , Site içi link sayısı, Site dışı link sayısı, Resim inceleme, Robots.txt dosyasını doğrulama ve inceleme, Anahtar kelime araştırma gibi menüleri olan metaforensics site içi analizi ( arama motoru gözüyle inceleme ) yapar. Woorank ‘a göre oldukça gelişmiş ve başarılıdır. Anahtar kelime yoğunluğu ve yazı kod oranı ölçümü de yapar. Crawl analizi bir internet sitesini arama motorlarının gözüyle simüle ederek site içi seo hatalarının kontrol edilmesidir.
Ranksignals
Alternatif ve tamamen ücretsiz backlink sorgulama için ücretsiz bir araçtır. Elbette ücretli rakipleri kadar başarılı olmasa da , günlük kullanım için idealdir. Web sitesine ait backlink sayısı, kaliteli backlinkleri şeklinde işaretleyerek rakip siteleri araştırmanızda yardımcı olur. Değişen tasarımı ile daha güzel sonuçlar vermektedir.
Gtmetrix
Yine site hızını inceleyen ve size optimizasyon için önerilerde bulunan bu site ile gerekli yönergeleri takip ederseniz yüklenme sürenizi gayet güzel optimize ederek arama motorlarındaki başarınızı yükseltebilirsiniz.
Moz Open Site Explorer
MOZ firmasının Opensiteexplorer en iddialı ve başarılı aracıdır. Ücretsiz sürümünde 3 tane rapor alabileceğiniz seo araçları ile rakiplerinizin sitelerini arama motoru görünürlüğü ve başarısı açısından detaylı inceleyebilir ve backlink ve otorite sorgulama ve anahtar kelime zorluk derecesi öğrenme , linklerin otorite puanı, arama motoru sıralama takibi ile kontrol edebilirsiniz. Paralı sürümünde her hangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. 2015 yılında çıkardığı spam score puanı ile de doğal olmayan backlinkleri belirlemek için işe yaramaktadır.
Anahtar kelime zorluk derecesi öğrenme araç ile anahtar kelime zorluk derecesi ölçümü yapabilir, crawl analizi ile site içi hatalarınızı görebilirsiniz.
Majestic Seo
Majestic profesyonel bir backlink inceleme sitesidir. Ücretsiz sürümü her ne kadar kısıtlı bilgiler sunsa da. Profesyonel bloglarda en kaliteli sistemler arasında yapılan testlerde çoğunlukla ilk 3 te yer almaktadır. TrustFlow ve CitationFlow değerleri yol haritasını belirlemede ciddi bir ölçü birimidir.
Ahrefs
Ahrefs, piyasadaki en sevdiğim SEO araçlarından biridir. Sadece ikinci en hızlı web tarayıcısı değil (yalnızca Google’ın arkasında), aynı zamanda bu listedeki tüm araçlardan en iyi kullanıcı arayüzüne sahiptir.
Öncelikle backlink denetimleri, rekabetçi analiz, URL sıralamaları, anahtar kelime araştırması ve daha fazlası için kullanılır. SEMrush gibi Ahrefs de rakiplerinizin sitelerinin trafiğini analiz etmek için organik arama raporları sunar.
Bunun da ötesinde, bu SEO aracı web milyarlarca siteyi tarar böylece arama motorunuzu görünürlüğünüzü önemli ölçüde artırmanıza yardımcı olur. Kullanıcılar daha sonra bu çıkarılan verileri bağlantı kurma, anahtar kelime araştırması, SEO stratejileri, sıralama izleme ve içerik pazarlaması için kullanır. Özellikle anahtar kelime zorluk aracını seviyorum, bu da anahtar kelime zorluğunu ve hedef ifadeler için “sıralama” alakalı anahtar kelimeleri görmenizi sağlar.
Tüm bu etkileyici özellikler Ahrefs’i dünya çapında çok sayıda SEO uzmanı ve girişimcisi tarafından kullanılan oldukça rekabetçi bir SEO aracı haline getiriyor. Bunların yanı sıra aşağıdaki özellikleri de içerir :
- Sayısız Anahtar Kelime Üretir – Ahrefs, tek bir araştırma sorgusunda milyonlarca anahtar kelime oluşturur.
- Sıralama Geçmişi – Web sitenizin herhangi bir sayfasında kullanılan herhangi bir anahtar kelimenin sıralama geçmişini görebilirsiniz.
- İçerik Gezgini – Ahrefs veritabanında 1 milyardan fazla web sayfası içeren bir içerik araması yapabilirsiniz.
- Giden Bağlantıları İzleme – Ahrefs site gezgininde giden bağlantılar raporunu gösterir. Bu, konuk yayınlarınızın nereye bağlandığını takip etmenize yardımcı olur.
Built With
Rakip hakkında ayrıntılı bilgiler verir. İsterseniz kendi sitenizi de inceleyebilirsiniz elbette. Sitelerin kullandığı yazılım türleri , hangi tür sunucuda bulunduğu, kullandığı içerik yönetimi kullandığı , kullanılan eklentiler.
Çok şaşırtıcı bir site mesela rakip firmanın wordpress kullanıp kullanmadığı kullanıyor ise hangi sürümünü kullandığı ve hangi wordpress eklentilerini kullandığı gibi bilgilere ulaşılabilir.
Pingdom Tools
En sık kullandığımız seo araçları arasında yer alıyor. Bir sitenin yüklenme hızı, sayfa boyutu ve yüklenme hızına etki eden veya geciktiren kodları incelemenize yarayan oldukça faydalı bir sistemdir.
Allorank
http://www.allorank.com/check-position adresinden google arama motorunda hangi firma hangi sırada çıkıyor kontrol edilebiliyor.
Ranktrackr
http://ranktrackr.net/ ‘e ücretsiz üye olarak her gün veya hafta düzenli aralıklarla anahtar kelimede kaçıncı sırada yer aldığınızı kontrol edebilir ve bunu tarihsel olarak geçmişe dönük görebilirsiniz.
Seoprofiler
Onlarca analiz ve araçtan oluşan bu komplex sitede bulunan özellikleri etraflıca anlatmak pek mümkün değil Bu yüzden sadece başlıklar altında yazabildik.
- Anahtar kelime sıralama takibi
- Anahtar kelime araştırma analizi
- Site içi analizi
- Site içi puanlama sistemi
- Site haritası analizi
- Sosyal medya araştırması
- En yüksek hit yapan kelimeler
- Yüksek trafik alan sayfalar
- Backlink analizi
- Doğal olmayan linkleri bulma
- Rakip bakclink araştırması
- Dizin sitelerine ekleme
- Rakip site analizi
- Lokal optimizasyon
Ubersuggest anahtar kelime üretme aracı
Google üzerinde ki ilgili anahtar kelimeleri bularak semantik yapıya uygun yazılar yazmak isteyenlere yardımcı olur. Anahtar kelime araştırması için güzel bir araçtır.
Urlprofiler
Masaüstü dijital pazarlama yazılımları içinde son yıllarda çıkan işe yarar programlardan biri diyebilirim. Online pazarlama ve arama motoru optimizasyonu ile ilgilenenlerin bilgisayarında mutlaka bulunması gerekir.
- Zararlı ve kalitesiz linkleri bulma
- Yinelenen içerikleri bulma
- Google indeks kontrolü
- Site hızı analizi
- Whois, Pagerank, IP adresi, Virüs kontrolü gibi algoritmalar kullanarak penaltı riskini çıkarır.
- Ahrefs, Majestic,Mozscape,Semrush, entegrasyonu
keywordtool.io
Benim favorim! İnanılmaz derecede basit ve anlaşılır olan KeywordTool.io, size alakalı, uzun kuyruklu anahtar kelimeler söylemek için çeşitli arama motorlarının otomatik tamamlama işlevini kullanır.
Google, Youtube, Bing, Appstore üzerinde araştırma yaparak niche anahtar kelimeler bulmak konusunda yardımcı olur. Türkçe google için desteği mevcuttur.
Güçlü araç, soru temelli anahtar kelimelerle birlikte, başlangıç kelimelerinizden ücretsiz olarak 750’den fazla anahtar kelime üretebilir. En iyi ücretsiz SEO anahtar kelime araçlarından biri olarak sıralanmasına şaşmamalı .
kwfinder.com anahtar kelime aracı
Ücretsiz ve kaliteli online anahtar kelime araştırma ve analiz aracıdır. Ücretsiz olarak 24 saat içinde 5 kelimeyi analiz etmenize izin veriyor.
- Rakip anahtar kelimeleri
- Rakip seo puanını ölçme
- Kelime zorluk ölçme
- Twitter, Facebook, Google+ paylaşım sayısı
- Haftalık arama analizi
- Tık başı reklam geliri
- Anahtar kelimede ilk sayfada çıkanların analizi ve faktör analizi
Ninja Outreach
Yeni ve ücretli bir seo aracıdır. Paketleri 49 $ ‘dan başlamaktadır. Sıra dışı bir çok özellik içeren bu arcı 14 gün süre ile ücretsiz ( free trial ) deneyebilirsiniz. Aracın özellikleri arasında şunlar yer almaktadır.
- Misafir yazarlık bulucu
- İçerik pazarlama
- İçerik araştırma
- Backlink inşaası
- İletişim bilgileri toparlayıcı
Copyscape
Metin yazarları arasında oldukça popüler olan Copyscape , içerik kopyalarınızın farklı web sitelerinde yetkisiz kullanımını bulmanıza yardımcı olur . Basitçe web sayfanızın URL’sini koyun ve araç, orijinal içeriğiniz olarak eşleşen cümlelerin ve paragrafların bulunduğu bir bağlantı listesiyle geri dönebilirsiniz.
İçeriğinizi çalan hırsızları bulduğunuzda, içeriğinizi web sitelerinden kaldırmaları için yasal olarak uyumlu bir tehditle birlikte onlara postalayabilirsiniz.
BuzzStream Meta Etiket Çıkarıcı
En iyi rakiplerinizin Meta Etiket tarafında neler yaptığını öğrenmek istiyorsanız, Buzzstream Meta Tag Extractor sizin için idealdir. Bu kullanımı kolay SEO aracı, tek bir dokunuşla tüm rakiplerinizin Meta başlığını ve açıklamasını bilmenize ve indirmenize (CSV formatında) yardımcı olur.
En iyilerin ne yaptığını bilin, onlardan öğrenin ve sonra kendi oyununuzu geliştirin.
Google Analytics
Google kökenli detaylı ziyaretçi analiz ve takip aracıdır. Basit bir sayacın ötesinde sitenize giren ziyaretçilerin gösterdiği tepkiler, sitede kalma süreleri, hemen çıkma oranları gibi yüzlerce metriği ölçmenize yarar. Harika raporlamalar ile bu metrikleri okuyabilmenize olanak tanır.
Optimizasyon çabalarınızı etkili bir şekilde iyileştirmek için zengin verileri (hemen çıkma oranı, TO, bekleme süresi, cihaz kullanılabilirliği ve daha fazlası gibi) analiz edebilirsiniz.
Google Trends
Google resmi araçlarından bir tanesidir. Anahtar kelimeler hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Örneğin bir anahtar kelimenin trendi, aranma hacimleri, yükselme eğilimleri, hangi bölgelerde arandığı ve o kelime ile birlikte hangi kelimelerin arandığı gibi verilere ulaştırır.
Google Search Console
Daha önce ismi Web Yöneticisi araçları diye anılan araç 2015 yılından sonra Google Search Console olarak değiştirildi. 2018 yılında da çok da geliştirilmiş versiyonun mobil sürümüne kavuştu. Bu araç ile siteniz ve ziyaretçiler hakkında çok detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Yine sitenize gelen backlinkler, site haritası analizi, robots.txt analizi , sitenize hangi anahtar kelimeler ile ulaşıldığı , en çok ziyaret edilen sayfalar gibi analizlere ulaşabilirsiniz.
SEOMoz anahtar kelime zorluk hesaplama
Anahtar kelime zorluk derecesi ölçme aracıdır. Moz firması tarafından oluşturulan bu araç arama hacmi, tıklama başı reklam ücreti, ilk sayfada çıkan sitelerin faktörleri, gibi kriterleri baz alarak % lik bazda puan ile o kelimenin ne kadar kolay veya zor olduğunu verir.
KWFinder ücretsiz anahtar kelime araştırması
https://kwfinder.com ile longtailpro ( rekabeti düşük uzun anahtar kelimeler üreten araç ) , semrush, spyfu gibi ücretli sistemlerin kalitesine yakın anahtar kelime araştırma , planlamama ve üretme önerilerinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.
KWfinder özellikleri ;
- Anahtar kelime zorluk derecesi belirleyebilir. ( Keyword difficulty )
- Kelimenin bölgesel yada dünya üzerindeki aranma hacmine bakabilirsiniz
- Her hangi bir kelimede ilk sayfada çıkan sitelerin arama motoru optimizasyonu değerlerine göz atabilirsiniz. ( Trustflow,CitationFlow, Ip, Sosyal medya beğeni sayıları )
- Kelimelerin CPC ve PPC değerlerini görebilirsiniz.
- Türkçe ve google.com.tr desteği
- Bir anahtar kelimenin zorluk puanına dayanarak siteye otorite puanı verir
- O anahtar kelimede başarılı olursanız tahmini ne kadar reklam geliri elde edeceğinizi bulabilirsiniz
Çoklu domain Otoritesi sorgulama
https://linkgraph.io/bulk-da-checker/
Alternatif ve ücretsiz seo araçları :
- Spy Glass masaüstü seo araçları arasında yer alıyor.
- Xenu’s link sleuth crawl analizi yapan program
- Screamingfrog site içi analizi
- Whatismyserp google sıralama takibi
Site trafiği tahmin etme ve rakip seo sorgulama araçları
Google algoritmaları ve gelişimine uyumlu olarak bize ait olmayan bir sitenin ziyaretçi trafik analizini, ülke sıralama puanını, site içi ve site dışı seo hatalarını çözümleyip size öneriler sunan aşağıdaki araçları kullanmanızı tavsiye ediyorum. 2017 – 2018 yılları için en güncel rakip siteleri analiz araçları aşağıda listelenmektedir.
- Alexa
- Similarweb
- RavenSeoTools
- Semrush
- SearchMetrics Suite
- Sea Spy Glass masaüstü programı
- SpyFu
- Keyrow.com
- Whatismyserp google sıralama takibi
- Screamingfrog site içi seo ve crawl analizi, engellenen sayfalar, site haritası hazırlama, yinelenen sayfaları bulma, seo hatalarını tespit etme
- Buu crawler
- Xenu’s link sleuth crawl analizi yapan program
- Ücretsiz ve harika anahtar kelime üretme aracı https://app.neilpatel.com/en/ubersuggest/
- Seoedge ios için google sıralama takip aracı
- WildShark SEO Spider Tool
- https://chrome.google.com/webstore/detail/redirect-path/aomidfkchockcldhbkggjokdkkebmdll Redirect path eklentisi ile sitenizdeki yönlendirme problemlerini tespit edin.
Google Chrome için seo eklentileri
- Free Backlink Checker by LRT
- LightHouse
- Hreflang Checker
- Keyword Surfer
- Tag Assistant
- DnsChecker
- Link Grabber
- Content King Seo Auditng
- Link Reseacrh Toolbar
- Keywords Ewerywhere
- Mangools Seo Eklentisi
- Ryte Data Helper
- Lrt Power Trust
- Seo İndexability Checker
- Redirect Path
Seo araçları listemiz sürekli olarak güncellenmektedir. Önerilerinizi yorum olarak belirtirseniz seviniriz.
Ücretsiz SEO Araçları SSS
En iyi ücretsiz SEO aracı nedir?
Bunun net bir cevabı yok kısaca neye ihtiyacın olduğuna bağlı! Ahrefs, Semrush ın ücretsiz versiyonları, Google Keyword Tool, Rankmath, Google Anlaytics, diye hızlıca bir kaç tane sayalım.
Google’ın araç takımı güçlü ve ücretsizdir. Google Analytics ve Google Arama konsolu olmazsa olmazlardır.
SEO için hangi araçlara ihtiyacım var?
Ubersuggest gibi bir anahtar kelime araştırma ve analiz aracı sizin için çok işe yarar. Yine Google Analytics gibi genel bir analiz aracınaa her zaman ihtiyacınız olacak.
muşteri memnunineti çok iyi olan bir firmasınız teşekkürler
bilgilerinizi korkmadan paylaşmanız nasıl bir firma olduğunuzu gösteriyor
Nazik geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz . İnşallah faydalı olabiliyoruz dur
teşekkurler
Celilcan Hocam. Çok Sağolun. Güncel olan seo araçlarını paylaştığınız için.
celil hocam metin2serverler . biz.tr/ sitem 4 sıradan direk 34 sıraya düştü diger kelimelerde ciddi düşüş söz konusu
Soruyu biraz daha detaylandıra bilir misiniz anlaşılır değil. Tam olarak neyi soruyorsunuz
yukarıda sitemin metin2 pvp kelimesinde aniden 5 sıradan 34 35 sıraya düştü diger kelimelerde düşüş söz konusu site metin2serverler .biz.tr
Sitenizde oldukça fazla yinelenen içerik, birbirine benzer içerik, boş içerik bulunuyor bu sayfaları gözden geçirmenizde fayda var. Ayrıca eğer disavow yapmadıysanız güncel bir link temizliğine ihtiyacınız olabilir.
Google webmaster toolsta Engellenen Kaynaklar bölümünde 654 tane engellenen kaynak mevcut.
robots.txt kodum şöyle:
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
Sitemap:
bu sorunun çözülmesi için ne yapabilirim.
Engellenene kaynaklar Js ve Css dosyalarınız mı? Birde sitenizde cache kullanıyor musunuz ?
Engellenen kaynaklar js dosyaları…cache kullanmıyorum…
Tekrar merhaba Mehmet bey engellene kaynaklar ile ilgili şurada soruyu cevaplamıştım işinizi görecektir.
Sevgiler
semrush üvey evlat muamalesi görmüş gibi :)
Hocam yazı için teşekkürler. Bilmediğim araçlar keşfettim. pagespeedalarm.com bu site bende açılmadı galiba kapanmış.
Evet site kapanmış görünüyor sizden ricam pingdom.com/lp/page-speed-monitor adresini dener misiniz.
Kaliteli firma , başarılı işler ve süreklilik fevkalede bir işi ortaya çıkarmış. Bu nacizane bilgiler için sizlere müteşekkiriz.
Havuz malzemeleri, kimyasalları, ızgaraları tedarikçisi.
Hocam paylaşımınız için teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Screaming Frog’da site analizi yaptığım zaman sitenin hem .html uzantılı hem de .html uzantısız hali çıkmakta (siteadi.com/hakkimizda ve siteadi.com/hakkimizda.html gibi) ve bunu program duplicate olarak algılamaktadır. Yalnız sitede bir adet sayfa var. Screaming Frog blogunda bir çözüm bulamadım. “.html” uzantısız olarak var olan sayfaya Canonical Tag kullandım. Ancak yine de bu sayfalar crawl edildiğinde gitmemektedir. Google da bu tür sayfalar sorun oluşturur mu? Copy muamelesi görür müyüm? Ne yapmam gerekir. Teşekkürler.
Site adresi nedir ? Sitenezde taramalarda öyle bir sorun çıkıyorsa kesinlikle düzeltmelisiniz ?
erdempsikiyatri.com
Örneğin :
https ://www. erdempsikiyatri . com/arkadaslarimiz ve https ://www. erdempsikiyatri . com/arkadaslarimiz.html
Teşekkür ederim.
Siteyi siz mi yaptınız , yoksa birine mi yaptırdınız ? ona göre yardımcı olmaya çalışayım.
Bir web tasarım firması hocam. Ancak samimi gayretlerine rağmen onlar da çözemediler. En sonunda sitenin klasik asp’de yapıldığını daha gelişmiş bir program yapısına geçilince bu durumun gideceğini söylediler.
Problem ciddi bir problem. Benzer içerik problemi oluşturan kritik hatalarda. Yeni sisteme geçin geçmesine ancak bu geçiş aşaması paldır küldür olursa daha fazla trafik kaybedersiniz, bu süreçte bir seo danışmanı ile çalışmanızı öneririm.
Siteyi yaptırdık ama bütün kodlar bizde hocam.
Sitenin geçiş aşamasında danışmanlık hizmeti almak isterseniz bana telefonumdan ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler Hocam.
Ben teşekkür ederim
Çok Yararlı bir paylaşım olmuş favorilere ekleyelim hemen :)
yazın için teşekkürler gtmetrix zaten bildiğim bir adres ama metaforensics.io dahada iyi .
Katkılarınız için teşekkürler
Merhaba,
Konum için videodaki adımları gerçekleştirdim ancak bende konumu güncelle yazısı çıkmıyor nedeni nedir?
Teşekkürler
Chrome sürümünüzle ilgili olabilir mi acaba bi kontrol eder misiniz son sürümmü?
Evet son sürüm
Google Chrome güncel durumda
91.0.4472.77 (Resmi Derleme) (64 bit) Sürümü
Anadolu Yakası, İstanbul – İnternet adresinizden – Tam konumu kullan – Daha fazla bilgi edinin bu bilgilerden başka bir şey yazmıyor
Şimdi kontrol ettiğimde yine sorunsuz çalıştığını görüyorum. Yaşadığınız soruna ait bir ekran görnütüsü gönderebilir misiniz.
Konum için Invalid timezone id uyarısı veriyor. Sizinle aynı Tokat örneğini gerçekleştirdim
Merhaba Acun hangi araç bu hatayı veriyor.
Anahtar kelimede hangi şehirde veya ülkede kaçıncı çıkıyorum?
Google Chrome güncellemesini denediniz mi?