Arama Motoru Optimizasyonu kavramının hayatımıza girmesi ile birlikte SEO uzmanlığı ‘da aynı oranda popüler olmaya başladı. Tabiki bunun bir çok sebebi bulunmaktadır.
Basitçe söylemek gerekirse seo uzmanı web sitenizi arama motorlarında ( google, yandex, bing ) yükseltmek için çaba gösterir. Bir seo uzmanı ile çalışmak dijital pazarlama yöntemlerini etkin kullanmak için yapabileceğiniz en önemli tercih olacaktır. Her işte olduğu gibi dijital işlerde de da işi ehline teslim etmek doğru bir yoldur.
Müşteri için temel amaç kaliteli bir seo uzmanı ne iş yapar ve başarılı olduğu nasıl tespit edilir sorusunun cevabı olacak şekilde işi iyi bilen bir profesyonel ile çalışmak olacaktır. Yani temel hedef işinin ehli , yetkin, iyi referansları olan birini bulmak ve onunla çalışmaktır.
Google seo nedir?
SEO veya “arama motoru optimizasyonu” göründüğü kadar karmaşık bir terim değildir. SEO’nun anlamı, bir web sitesini arama motorlarının bulabilmesi için “optimize etme” sürecidir. İnternette bir bilgiyi ararken ne olduğunu düşünün. Genellikle bir anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği ile başlarsınız.
Örneğin, bu makaleyi bulmak için “SEO Uzmanı” arama terimini girmiş olabilirsiniz. SEO, bir web sayfasının bir web tarayıcısında anahtar kelime araması sonrasında çıkan listenin en üstüne çıkarmaya çalışma işlemidir.
Seo uzmanı nedir?
Google, Yandex gibi arama motorlarında üst sıralara çıkmak ve ilk sayfaya gelmek için yapılan çalışmalar bütününde başından sonara kadar hizmet veren kişiye denir. İçerik editörü, wordpress kodlamacı, yazılımcı, grafiker, sosyal medya yöneticisi ve firma yönetimi ile eş güdümlü olarak çalışır.
Herkesin seo alanında ne işler yapacağını belirler ve bu işleri kendilerine dağıtır. Sonrasında ise işleri yapılıp yapılmadığını denetler.
Verdiğiniz iş ilanı sonrasında görüşme yaparken veya çalışacağınız seo uzmanını ararken şu hususlara dikkat etmeniz başarılı biri ile çalışmanın önünü açacaktır.
Seo uzmanı ne iş yapar ?
Dijital pazarlama sürecinin içinde bir çok işin yürütülmesini sağlayan seo uzmanı genel olarak aşağıdaki işlemleri yapar / yapılmasını sağlar.
- Genel SEO stratejisini planlar, geliştirir ve uygular
- Genel dijital pazarlama proje yönetimi ve yol haritası hazırlama
- İtibar yönetimi süreçlerini takip eder
- Rakip sitelerin analizleri
- İçerik analizi ve yeni içerik ihtiyaçlarının belirlenmesi
- Anahtar kelime araştırması
- robots.txt ve htaccess dosyası ile ilgili düzenleme önerilerini sunar
- Google Analytics, Google Search Console analizlerinin düzenli takibi
- Sitenin sürekli ulaşılabilir olmasını takip eder
- Şirketin web sitesini arama motorlarındaki başarı sıralamasını artıran optimizasyon stratejileri geliştirmek
- Sitedeki teknik problemleri düzenli olarak tespit edip yazılım ekibine bildirerek yapılmasını sağlar
- Backlink ve basın bülteni planlamaları
- Arama motoru, sosyal medya ve internet pazarlama endüstrisi trendlerine ve gelişimlerini takip eder
- SEO stratejisini yönetmek için pazarlama departmanındaki diğer kişilerle işbirliği yapın
- vs.
Seo uzmanı nasıl olunur ?
İyi derecede olan kurumsal seo uzmanlarına baktığımızda ilk sıradaki etkenin yetenek olduğunu görürüz. Bu nedenle mühendis , programcı, sokak mühendisi her ne olursa olsun seo uzmanı olmak için öncelikli aranan kriter yetenek, ilgi ve alakadır.
Sonrasında İngilizce ve Türkçe literatürü iyice analizi etmiş kendi teknikleri ile bilgileri ile bunları yoğurmuş kişilerin iyi derecede kurumsal bir seo uzmanı olabildiğine şahit oluyoruz.
Seo eğitimi veren bir üniversite bölümü hali hazırda bulunmamaktadır. Yeni yeni üniversite bünyelerinde ve özel eğitimi kuruluşlarında kurslar düzenlenmektedir. En iyi eğitim yönteminin ise birebir eğitimi olduğunu düşünmekteyiz. Genel olarak naslı seo uzmanı olunabileceiğini özetlersek ;
- Bir veya bir kaç SEO kursuna katılarak ( Analyitcs, Data Studio, Ads, vs )
- Kendi web sitenizi optimize ederek
- Bir dijital pazarlama ajansında çalışarak
- Çevrimiçi bir SEO sertifikası veya derecesi almak ( Google Akademi, BTK Akademi vs)
- Her hangi bir kurumda “Kurumsla SEO uzmanı” olarak çalışmak
SEO Uzmanları kimlerle çalışır?
Çoğu SEO Uzmanı, doğrudan daha büyük bir pazarlama veya dijital pazarlama ekibinin parçası olarak çalışır, bu nedenle sosyal medya pazarlama ekipleri, Arama Motoru Pazarlamacıları ve e-posta pazarlama ekipleriyle çalışırlar.
Ancak daha geniş anlamda, SEO bir şirketin web sitesinin hemen hemen her bölümüne dokunur, bu da bir şirketin hemen hemen her bölümünü etkilediği anlamına gelir. Sonuç olarak, bir SEO Uzmanı bunların yanı sıra geliştirme, tasarım, satış, BT ve müşteri hizmetleri ekipleriyle çalışmayı bekleyebilir.
Kendi seo çalışmamı bizzat yapabilir miyim?
Evet, yapabilirsiniz. Biraz bilgi birikimi ve deneme yanılma yoluyla öğrenme gerektirir. Sonrasında sitenize temel bir SEO stratejisi uygulayabilirsiniz. Ancak SEO uzun zamanlar süren bir süreçtir. Doğru düzgün bir çalışma yapmak için hem teknik SEO’yu hem de sayfa içi SEO’yu göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca tüm arama motorlarının yaptığı algoritma değişikliklerini düzenli olarak takip etmeniz gerekecektir.
Bir SEO Uzmanının Temel Sorumlulukları:
- Anahtar Kelime Araştırması: Bir SEO Uzmanı, potansiyel müşterilerin kullandığı en alakalı ve yüksek hacimli arama terimlerini belirlemek için derinlemesine anahtar kelime araştırması yapar. Bir web sitesinin hedefleri ve hedef kitlesi ile uyumlu anahtar kelimeler bulurlar.
- Sayfa İçi Optimizasyon: Arama motorlarının web sitesinin belirli anahtar kelimelerle ilişkisini anlamasını sağlamak için meta etiketler, başlıklar, URL’ler ve içerik gibi çeşitli sayfa öğelerini optimize ederler.
- Teknik SEO: SEO Uzmanları, web sitesi hızını artırma, bozuk bağlantıları düzeltme, şema işaretlemeyi uygulama ve daha iyi taranabilirlik ve dizine eklenebilirlik için site yapısını optimize etme gibi SEO’nun teknik yönlerinde yetkindir.
- Backlink Stratejisi: Saygın kaynaklardan yüksek kaliteli geri bağlantılar alarak web sitesinin otoritesini artırmak için sağlam bir geri bağlantı stratejisi geliştirir ve yürütürler. Bu, arama motorlarının gözünde web sitesinin görünürlüğünü ve güvenilirliğini artırır.
- İçerik Optimizasyonu: SEO Uzmanı, içeriğin seçilen anahtar kelimelerle uyumlu olmasını, okuyucuların ilgisini çekmesini ve değerli bilgiler sağlamasını sağlamak için içerik oluşturucularla yakın çalışır. Hem arama motorları hem de kullanıcılar için içerik yapısını, başlıkları ve biçimlendirmeyi optimize ederler.
- İzleme ve Raporlama: Bir SEO Uzmanı, çeşitli araçlar kullanarak web sitesi performansını düzenli olarak izler ve analiz eder. Sıralamalar, organik trafik ve dönüşümler gibi temel metrikler hakkında kapsamlı raporlar sunarak işletmelerin SEO çabalarının başarısını izlemelerine olanak tanır.
Arama motoru optimizasyonu (SEO) uzmanında olması gereken özellikler
- En az 3 – 4 yıl tecrübesi olmalı
- Yüksek düzeyde bilgi ve öz motivasyon
- Birden fazla CMS ortamında çalışma yetenğei olmalı ( Wp, Joomla vs)
- Seo çalışmalarında sadece doğal teknikler kullanmalı
- Kendi sitesinde başarıyı elde etmiş olmalı, kendisine faydası olmayan bir seo uzmanı sizin siteniz için ne kadar fayda sağlayabilir ki ?
- Başarılı referansları olmalı
- Dijital itibar yönetimi süreçlerine hakim olmalı
- Kendine özgü growth hacking teknikleri geliştirmiş olmalı.
- Yüzde % garantili sonuçlar vaat etmemeli
- Google veya Yandex ile anlaşmamız var dememeli
- Backlink paketleri gibi önerilere temkinli yaklaşın. Siteniz algoritmik veya manuel olarak ceza alabilir. Oysa doğal çalışmalarda böyle bir tehlike yoktur. Çoğu kişinin doğal olmayan yöntemleri maliyetsiz ve kolay olması sebebiyle tercih ettiğini aklınızdan çıkarmayın.
- Güncel bir kaç bilgi edinip kendisine sorun. Örneğin holistik seo nedir, bana anlatabilir misiniz deyin.
- Aldığı eğitimler var ise bunlar hakkında sorular sorun.
- Seo araçlarını iyi derecede kullanmalı ( Ahrefs, Semrush, Ryte, Onpage, Seospyglass, Website Auditor, Screaming Frog, Xenu, Url Profiler vs)
- Google, Yandex, Bing algoritmalarını yakından takip etmeli
- Yerli ve yabancı güncel seo kaynaklarını takip etmeli ve bu konuda bilgi sahibi olmalı
- Genel olarak web programlama dilleri hakkında bilgi sahibi olmalı, özellikle html hatalarını bulma konusunda iyi olmalı
- Başlangıç düzeyde olsa sunucu , hosting yönetimi konularını bilmeli ( Plesk, Phpmyadmin, Cpanel, Directadmin, Litespeed vs. )
- Site içi seo ( onpage ) kriterlerine ve teknik seo kısmına tam hakim omalı
SEO çalışmasında sonuç almak ortalama ne kadar sürer?
SEO dünyasında, SEO sonuçlarına ulaşmanın ne kadar sürdüğü konusunda birçok farklı ve çeşitli tahminler alacaksınız. Orta seviyeli sonuçlar genellikle sadece 7 ila 10 ay içinde görülür. Uzun vadeli sonuçlar için ise 12-18 aylık bir süre gerekmektedir. Google’a göre, bir SEO sürecinde sonuçları görmeye başlamanız 4 ila 12 ay sürecektir. Muhtemelen işlerin daha hızlı ilerlemesini istiyorsunuz, ancak Google ayrıca SEO’nun zaman aldığını da belirtir.
Sonuç olarak, SEO sonucu birçok farklı faktöre bağlıdır, bu da hemen sonuçları görmeyeceğiniz anlamına gelir. SEO’nun tek seferlik bir iş olmadığını hatırlamak önemlidir. Web sitenizi bir kez optimize edemezsiniz, bundan sonra her şey doğru ve optimize edilir. SEO, doğru kullanıcı deneyimini sunmak için sürekli olarak kendinizi zorlamanız gereken devam eden bir süreçtir. İyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız, ilk sonucu gördüğünüz anda durmamak ve devam etmek önemlidir.
Google’da ilk sayfa veya üst sıra için garanti verilebilir mi ?
Kısa cevap kesinlikle HAYIR
Dijital pazarlama ve internet sektöründeki bazı kişiler biz google ile anlaşmalıyız garantili olarak sizi ilk sayfaya, ilk sıraya getirebiliriz diyebilir. Bu kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Kullanılan doğal olmayan çalışma yöntemleri ile kısa bir süre içinde ilk sayfaya gelebilirsiniz.
Ancak ilk algoritma güncellemesinde siteniz ağır bir şekilde ceza alarak ismi yazıldığında bile çıkmayacak hale gelecektir. Kısa süreli ve doğal olmayan çalışmalar çok risklidir.
Muhtemelen,sizi iyi bir sıralamaya getirebilirim, ancak hiç kimse Google’da 1. sırayı garanti edemez. Bununla birlikte, web sitenizi arama motoru en iyi uygulamalarına uygun olacak şekilde optimize edebilir ve web sitenizin sıralamasını iyileştirmek için diğer pratik adımları atabilirim. Web sitenizi gerçekten sıralamak, sonuçta arama motorlarına kalmıştır. Bunun üzerinde hiç kimsenin bir kontrolü bulunmamaktadır.
Referans bağlantı : https://support.google.com/webmasters/answer/35291?hl=en
Backlink çalışması yapıyor musunuz ?
Çalışmalarımızın küçük bir bölümü backlink kökenlidir. Bu nedenle öncelikle internet sitenizin google algoritmalarına uygunluğunun sağlanmasını amaçlıyoruz. İçerik problemleri, teknik seo problemlerinin giderilmesi gibi majör konulara odaklanıyoruz. Backlink çalışması ise off page ( site dışı ) faktörler tarafında kullandığımız tekniklerden sadece bir tanesidir. Bazı firmaların ise tüm felsefesi backlinkten ibarettir. Bu ise başınızı uzun vadede belaya sokmaya yetecektir.
Bizim tavsiyemiz kurumsal seo uzmanı ile çalışmanız olacaktır. Böylece en azından sürekli bilgi alıp ulaşabileceğiniz bir yer olduğundan emin olabilirsiniz. Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Tokat veya Türkiye’nin en iyi seo uzmanı gibi sorular için verilecek cevap ancak tecrübe ve referanslar olabilir.
Seo çalışması süresince tam olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ?
Öncelikle sektörel rekabet analizi yaparak firma internet sitesinin durumunu tespit eder. Sonrasında rakip analizleri yaparak durumları hakkında bilgi sahibi olur. Dijital Pazarlama noktasında eksikleri , avantajları, dezavantajları tespit ederek süreç içinde yerine getirmek üzere bir yol haritası hazırlar. İlgili kişilere iş listeleri hazırlar ve bu işlerin yerine getirilip getirilmediğini denetler.
Basitçe söylemek gerekirse, bir SEO uzmanı, tavsiyeler vererek ve arama motoru optimizasyonunu geliştirmek için stratejiler yaparak bir işletmeye veya bireye yardımcı olur. Bir işletmenin mevcut durumunu değerlendirecek ve çevrimiçi varlıklarını gözden geçirecek ve ardından buna göre tavsiyelerde bulunacaklardır.
Genel olarak, bir SEO , işletmelere veya bununla ilgili herhangi bir özel alana danışmanlık yapacak kadar uzun süredir çevrimiçi pazarlama alanında olan bir kişidir. Bir SEO , dijital pazarlamanın tüm yönlerini anlayan ve çevrimiçi pazarlamada birilerinin nerede yanlış gittiğini tam olarak değerlendirebilecek kişidir.
Freelance seo çalışma fiyatları nasıl belirlenir ?
Seo uzmanlarının ne kadar maaş aldığına gelecek olursak ; Bir Ajansa hizmet veren başarılı bir seo uzmanı sabit maaş olarak aylık en az 10.000 TL, freelance seo uzmanı olarak dışarıdan iş yapanlar ise hizmet verdiği her firma için sektör ve rekabet durumuna göre değişmekle birlikte 8.000 – 15.000 TL fiyat aralığında aylık danışmanlık ücretleri alır.
Bununla ilgili olarak Seo fiyatları sayfamızı ziyaret ederek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İş teslimi fiyatları ise projelerin büyüklüğüne göre değerlendirilir. Bu mesleği seçmek veya profesyonel bir seocu olmak için minimum 3 senelik bir tecrübe gerekmektedir.
SEO hizmetlerinin maliyeti çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. İhtiyacınız olan hizmet türleri ve seçtiğiniz şirketin büyüklüğü veya kişinin deneyimi gibi şeyler maliyeti etkileyecektir.
Doğru SEO Uzmanını Nasıl Bulunur?
SEO Uzmanı ararken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:
- Deneyim ve Geçmiş Geçmiş: Sonuç sağlama konusunda kanıtlanmış bir geçmiş performansa sahip bir SEO Uzmanı arayın. Sektörünüzdeki deneyimlerini değerlendirmek için portföylerini, müşteri referanslarını ve örnek olay incelemelerini kontrol edin.
- Şeffaflık ve İletişim: SEO Uzmanının stratejileri, ilerlemeleri ve raporlamaları hakkında net iletişim sağladığından emin olun. Şeffaf ve açık bir iletişim hattı, işbirliğine dayalı ve etkili bir çalışma ilişkisini teşvik eder.
- Etik Yaklaşım: Etik SEO uygulamalarını takip eden ve uzun vadede web sitenizin itibarına zarar verebilecek siyah şapka tekniklerinden kaçınan bir SEO Uzmanı seçin. Bağlantı kurma ve içerik optimizasyonuna yaklaşımlarını sorun.
- Özelleştirme: Her web sitesi benzersizdir, bu nedenle, belirli hedeflerinizi ve gereksinimlerinizi karşılamak için özelleştirilmiş bir yaklaşım benimseyen bir SEO Uzmanı ile çalışmak çok önemlidir.
İşletmeler, yetenekli bir SEO Uzmanını işe alarak çevrimiçi varlıklarını geliştirebilir, hedeflenen trafiği yönlendirebilir ve nihayetinde pazarlama hedeflerine ulaşabilir. Uzmanlıkları ve sürekli gelişen SEO dünyasında önde olmaya adanmışlıkları ile bu uzmanlar, dijital ortamda başarılı olmak isteyen işletmeler için paha biçilmez varlıklardır.
SEO Uzmanı hangi niteliklere sahip olmalıdır?
Bir SEO Uzmanı, arama motoru optimizasyon teknikleri, algoritmalar ve en iyi uygulamalar konusunda güçlü bir anlayışa sahip olmalıdır. Endüstri trendleri ile güncel kalmalı ve çeşitli SEO araçları ve yazılımlarıyla çalışma deneyimine sahip olmalıdırlar. Belirli bir nitelik gerekli olmasa da, Google Analytics ve Google Ads gibi sertifikalar uzmanlıklarını gösterebilir.
SEO çalışmalarının sonuçlarını görmek ne kadar sürer?
SEO sonuçlarını görme zaman çizelgesi, anahtar kelimelerin rekabet gücü, web sitesinin mevcut durumu ve uygulanan SEO stratejilerinin etkinliği gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, gözle görülür iyileşmeler birkaç ay alabilir, ancak önemli sonuçlar genellikle 6 ila 12 ay içinde görülebilir. SEO devam eden bir süreçtir ve sıralamaları korumak ve iyileştirmek için sürekli çaba gösterilmesi gerekir.
Bir SEO Uzmanı trafik artışı garanti edebilir mi?
Bir SEO Uzmanı, genellikle organik trafiğin artmasıyla sonuçlanan stratejiler uygulayabilirken, arama motorlarının dinamik yapısı nedeniyle herhangi bir garanti verilemez. Bir SEO Uzmanının amacı, bir web sitesinin görünürlüğünü artırmak ve hedeflenen trafiği çekmek için optimize etmektir. Ancak mevsimsel dalgalanmalar, rekabet ve kullanıcı davranışı gibi çeşitli dış etkenler trafiği etkileyebilir.
İşletmeler bir SEO Uzmanı tutmadan SEO’yu kendi başlarına yönetebilir mi?
Evet, işletmeler SEO çalışmalarını kendi başlarına yönetebilirler. Ancak, bir web sitesini arama motorları için optimize etmek teknik bilgi, zaman ve sürekli çaba gerektirir. Bir SEO Uzmanı ile çalışmak, işletmelerin özel uzmanlıktan yararlanmalarına, zamandan tasarruf etmelerine ve sürekli değişen SEO uygulamalarıyla güncel kalmalarına olanak tanır.
SEO Uzmanı ile dijital pazarlama ajansı arasındaki fark nedir?
Bazı örtüşmeler olsa da, bir SEO Uzmanı genellikle arama motoru optimizasyonu konusunda uzmanlaşırken, bir dijital pazarlama ajansı sosyal medya pazarlaması, içerik oluşturma, ücretli reklamcılık ve web tasarımı gibi daha geniş bir hizmet yelpazesi sunar. Spesifik hedef ve gereksinimlerinize bağlı olarak, SEO’ya özel çalışmalar için bir SEO Uzmanı veya kapsamlı bir pazarlama stratejisi için bir dijital pazarlama ajansı ile çalışmayı tercih edebilirsiniz.
Türkiyenin en iyi seo uzmanı kimdir ?
Herkes en iyi olduğunu iddia edebilir. Ancak bize göre en iyi kelimesini kullanmak için hem kendine , hem de müşterilerine yararlılık sağlamış olması gerekir.
İyi bir seo uzmanı size vakit ayırmaz ise size faydası olmayacaktır. Yani her firma özelinde iyi bir uzmanla çalışmak önemli olduğu gibi size vakit ayıracak biri ile de çalışıyor olmak son derece önemlidir. Yoksa dünyanın en başarılısı olsa size fayda sağlayamayacaktır.
Hangi sektörler ve ülkeler için seo uzmanlığı hizmeti verdim ?
Bugüne kadar Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Norveç, Kuveyt Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai) , Katar, İrlanda, Irak, Mısır, İsviçre, Suudi Arabistan, Rusya gibi ülkelerde çalıştığım ve çalışmayı tercih ettiğim sektörleri genel olarak aşağıda listeliyorum. Bunlar dışında ilgimi çeken güzel bir sektör olursa elbette buda beni heyecanlandırır.
- Sağlık Sektörü ve Hastaneler
- Estetik Cerrahi ( Plastik Cerahi )
- Kalp Doktoru
- Algoloji Doktoru
- Saç ekim merkezleri
- Ortopedi Doktoru
- Kadın Doğum Doktoru ( Jinekolog )
- Avukatlık ve Hukuk Bürosu
- Makine üretim firmaları
- İlaç üretim firmaları
- Mermer üretim firmaları
- İhracat firmaları
- Yurtdışında faaliyet gösteren girişimler
Sonuç olarak; iyi bir seo uzmanı ile çalışmanız yetmez o kişi size vakit ayırmıyorsa bunun bir anlamı olmayacaktır. O yüzden size zaman ayıracak ve işini ciddiye alacak uzmanlar ile çalışın.
Teşekkürler çok yararlı bir içerik olmuş.
Celil bey, iyi bir seo uzmanı nasıl olmalı bölümü oldukça faydalı olmuş sanki sizleri anlatıyor.. :) Sizlere hangi kanaldan nasıl ulaşabiliriz?
Teşekkür ederim kardeşim.
Celilcan hocam merhaba, sizden özellikle içerik nasıl yazılır, nelere dikkat edilmeli bunun hakkında bir yazı bekliyoruz.
SEO Uzmanları arasında en dürüst ve etik çalışan kişi/marka olduğunuz için tebrik ederim sizi. Google yönergelerine uyalım!
İltifatlarınız için çok teşekkür ederim
https://www.celilcan.net/seo-uyumlu-makale/ ve https://www.celilcan.net/icerik-kalitesi-ve-seo/ yazılarımı okumanızı tavsiye ederim. Eğer yetersiz gelirse geri bildirimde bulunursunuz.
Sevgiler
Güzel Site Olmuş Tebrik ederim.
Teşekkürler, yararlı bilgileri bizlerle paylaşmışsınız. Başarılı bir yazı ve websitesi.
ev ve daireleriniz uygun fiyata yapmaktayız istanbul genelinde hizmet sunmaktayız.
Merhaba ustadım benım bır sorunum var sebebını sızlere sormak istiyorum tadilat-ustasi.com/?s=ev+tadilat+ustasi
neden boyle cıkıyor . sayfalar acaba neyı yanlış yapmışım ? asıl boyle olması gerekmezmıdır. tadilat-ustasi.com/ev-tadilat-ustasi
bana yardımcı olur musunuz? şımdıden teşekürler [email protected]
Merhabalar , Yazılımcınız ile görüştünüz mü acaba ?
seo için özel yazılım mı daha başarılı yoksa wordpress mi
tabi tüm seo kriterlerini eşit yaptıgımızı düşünün
title desc url yapısı vs herkey eşit düşünün
Tabiki özel yazılım her şey eşitse
Merhaba bir kelimede ilk sıradayım ama URL şuan baktığımda görünmüyor index ten kalkmış görünüyor
Merhabalar, Search Console manuel işlemler bölümünde bir uyarı bulunmakta mı acaba?
Hocam değerli bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim bende seo danışmanlığı ile alakadarım sizden eğitim almak isterdim Özverili bir anlatımınız var Emeğinize Sağlık.
BTK Akademide bulunan seo eğitimini aldın mı? Üstelik ücretsiz
Hayır Hocam almadım link verirseniz Sevinirim
BTK akademide yer alan seo eğitimim için https://www.btkakademi.gov.tr/portal/course/arama-motoru-optimizasyonu-seo-egitimi-10894 adresini ziyaret edebilirsiniz.
Celilcan hocam merhabalar, bir konuda fikrinizi almak istiyordum. Bir e-ticaret sitemiz var, php ile kendi yazılımımız. Sepet sayfasında 500 sunucu hatası veren linkler olduğunu screaming frog, semrush gibi programlarda görüyorum fakat websiteye girdiğimde gözle görünen bir hata yok. Bu sistemlerin bu hatayı nasıl gördüğünü, 500 veren linkin sayfanın neresinde olduğunu nasıl anlayabilirim? Firefox’ta web developer pluginleriyle siteyi google botun gördüğü hale getirip inceledim yine bir hata görünmüyor. Sadece programlar görebiliyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Merhabalar mail adresim üzerinden hata veren url bilgisi verebilir misiniz.
Merhaba, mobil girişlerde Google serpte Vikipedi nin üstünde yer almak mümkün mü? Yoksa hiç bir zaman vikipedi’nin üstünde sıralamalarda yer alamayiz mi?
Zor olsada imkansız değil.
Ceo uyumlu makale ve yazılar yazabilirim. Denemek için 1 kelime vermeniz yeterli. İşe ihtiyacım var. Daha önce birçok alanda makale yazdım kendime güveniyorum. Lütfen yardımcı olun. 05309723657
Hocam merhaba,
Blog yazılarınızın, youtube videolarınızın sıkı takipçinizim, gerçi uzun zamandır yeni bir video yayınlamıyorsunuz ama olsun. :) BTK akademide bulunan derslerinizi takip edip sertifikamı aldım. İyi bir SEO uzmanı olmak için uğraşıyor, öğrenmeye çalışıyorum. Sizinde dediğiniz gibi önce kendi sitemde başarı elde etmeye odaklandım. Bunun bana tecrübe getireceğine inanıyorum. Öncelikle emeğiniz için çok teşekkürler. Bir sorunum var yardımınızı rica ediyorum. Daha önce özel yazılımla yapılan bir web sitem var, ancak yazılımcıya sürekli ulaşma problemi, güncelleme veya istediğim değişiklikleri yapması konusunda çabam maalesef ya çok uzun sürüyor yada cevap alamıyorum. Bu sebeple WordPress’te kendimi sitemi tekrar SEO uyumlu bir şekilde yapmak istiyorum. Sorun şu ki var olan sitedeki otoriteyi ve URL adreslerini nasıl taşıyacağımı bilmiyorum. Site 2.5 yıldır yayında olduğu için belli bir aşama kaydetti tekrar sıfırdan başlamak istemiyorum. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
İlginiz için çok teşekkürler şu yazımı okuyun hala sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım https://www.celilcan.net/url-yapisi-degistirme-rehberi/