SEO Nedir ? Nasıl yapılır? Bir internet sitesinin indexlenme durumu sitenin seo sağlığı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlar. Bir sitede yavaş indexlenme veya indexlenmeme gibi problemler varsa bu yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz. Ayrıca google ‘da bulunan tüm indexlerin kaldırılmış olması durumunda tam spam yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Google index nedir ?
Her hangi bir internet sitesinde yayınlanan yazıların google önbelleğine alınma yani sayfanın google ‘a eklenme işlemine google önbelleğe alma işlemi denir .
Arama motoru genelinde söylemek gerekirse bir internet sitesinin tümünün yada yayınlanan yeni bir alt sayfasının arama motorları tarafından ( örn. google, yandex ) önbelleğe yani hafızaya alınması işlemine indexleme denilmektedir. Böylece arama motoru ilgili içeriği sitenizde olduğunu teyid ederek hafızasına alır.
Web sitenizi nasıl dizine ekleyeceğinize dalmadan önce, Google’ın endeksleme sürecinin nasıl çalıştığına dair basitleştirilmiş bir açıklamaya geçelim. Google’ın dizini, dünyadaki tüm kitaplıkların toplamından daha büyük olan devasa bir kitaplıkla karşılaştırılabilir!
Dizin, kullanıcılar arama sorguları yaptığında Google’ın en alakalı olanları seçtiği milyarlarca ve milyarlarca sayfa içerir.
Değişmeye devam eden bu kadar çok içerikle, Google dizini güncel tutmak için sürekli olarak yeni içerik, kaldırılan içerik ve güncellenen içerik aramalıdır.
Arama sonuçlarının ülke ve şehre göre değiştiğini biliyorsunuz. Peki farklı lokasyonlardaki sıralamalarda kaçıncı olduğunuzu nasıl kolayca bulursunuz. Bunu bir vidoeo olarak çektim.
Google’ın sitenizi sıralaması için öncelikle şu üç aşamadan geçmesi gerekir.
- Keşfetme aşaması ( Discovery ) : XML site haritalarını işleyerek ve Google’ın zaten bildiği diğer sayfalardaki bağlantıları takip ederek, arama motoru yeni ve güncellenmiş sayfaları keşfeder ve bunları tarama için sıraya alır.
- Tarama aşaması ( Crawl ) : Google daha sonra keşfedilen her sayfayı taramaya devam eder ve bulduğu tüm bilgileri indeksleme işlemlerine aktarır.
- Endeksleme, önbelleğe alma aşaması ( Index ) : Diğer şeylerin yanı sıra, indeksleme süreçleri içerik analizini gerçekleştirir, sayfaları işler ve onları indeksleyip indekslemeyeceğini belirler.
IndexNow nedir? Nasıl çalışır?
IndexNow Bing ve Yandex tarafındanda desteklenen bir protokoldür. Özetle site sahiplerinin, web sitelerindeki en son içerik değişiklikleri hakkında arama motorlarını anında bilgilendirmelerinin kolay bir yoludur. En basit haliyle IndexNow, arama motorlarının bir URL’nin ve içeriğinin eklendiğini, güncellendiğini veya silindiğini bilmesi için basit bir ping işlemidir ve arama motorlarının bu değişikliği arama sonuçlarına hızlı bir şekilde yansıtmasını sağlar.
IndexNow olmadan, arama motorları her URL’yi sık sık taramadığından, arama motorlarının içeriğin değiştiğini keşfetmesi günler ila haftalar alabilir. IndexNow ile anında dizine eklenme mümkündür. Detaylı bilgi için https://www.indexnow.org/ adesini ziyaret edebilirsiniz.
Google ‘ın bu protokolü destekleyip desteklemeyeği konusunda bu yazı yazılırken bir durum oluşmamşıtı. Bu nedenle google ‘ın konuya nasıl baktığı konusunda maalesef bir fikrimiz yok.
Google indexleme( önbellek ) süresi ortalama ne kadardır ?
Bu süre arama motorlarının crawl gücü ile eşit orantılıdır. Zaman zaman algoritmik problemler yada aşırı sayıda önbellek oluşması nedeni ile büyük arama motorlarında ciddi problemler olabilmektedir. Bu tür durumlarda forumlarda indexlenme problemleri ile ilgili paylaşımlar yapılmaktadır.
Google sitenizi doğal yollardan hızlıca indexlesin !
Web sayfasına girdiğiniz içeriklerin google tarafından çok geç index almasından şikayetçi misiniz ? Hatta yazılarınızı çalan kişinin sizden daha üst sırada çıktığını mı düşünüyorsunuz ? Hemen index almanın bazı yolları elbette var. Daha hızlı index almak demek bu tür sıkıntıların önüne geçmek demektir. Peki doğal yollardan hızlı bir şeklide hafızaya alınmak için neler yapmalısınız ?
- Hızlı index almanın en iy iyi ollarından biri güncel içerik girişi yapmalısınız.
- Soft 404 hatalarını takip edin ve tedbir alın
- Site haritası hazırlayarak Google Search Console ‘a ekleyin
- Search Console kapsam bölümünü düzenli kontrol edin
- Search Console url denetimi ile hızlıca manuel olarak sayfanızı indexletebilirsiniz.
- WordPress siteleri için iyi bir seo eklentisi kullanılması
- Düzenli içerik girerek google botlarına sürekli olarak siteye içerik girişi yapıldığını hissettirmelisiniz.
- Doğal sosyal medya paylaşımları yaparak süreci hızlandırabilirsiniz
- Kaliteli ve benzersiz içeriğe odaklanın.
- Yinelenen ve kopya içerik sorunlarını çözün
- Sitenizdeki güncellenmesi gereken yazıları güncelleyin
- Yeni site için kısa ve rekabeti bol kelimeler değil , uzun ve rekabeti az kelimeler ile ilgili makaleler yazın. ( Örn. sağlık kelimesinde değil sigara bıraktırma merkezleri adresleri kelimesinde makale yazın )
- Youtube yi de Facebook , Twitter, Instagram gibi etkin olarak kullanın.
- Diğer sosyal imlemeleri minimum şekilde kullanabilirsiniz.
- Düzenli ve kaliteli içerik girişi sağlayabilirsiniz
- Doğal olmayan yöntemleri sakın kullanmayın
Bu teknikleri uygulayarak önbelleğe alma sorunlarını çözebilirsiniz.
Google index durumu sorgulam için araçlar !
- Google botun son erişim tarihini öğrenmek için https://www.searchenginegenie.com/tools/google-bot-last-accessed-date.php aracını kullanabilirsiniz
- Sitenizdeki tüm sayfaları toplu olarak index alıp almadığını sorgulayabilirsiniz https://smallseotools.com/google-index-checker/
- Tek url nin google tarafından önbelleğe alınıp alınmadığını kontrol edin http://www.visiospark.com/google-index-checker/
- Toplu olarak index almamış sayfaları bulmanızı sağlayan site http://indexchecking.com/
- İki alt sayfanın benzerlik oranını kıyaslar http://www.visiospark.com/similarpagechecker/
- Google da yer alan index sayısını öğrenmek için Search Console da yer alan dizin durumunu kontrol edebilirsiniz. Zira önbellekteki sayfa sayısının hızlı bir şekilde artması hacklenme belirtisi olabilir. Yada aynı şekilde hızlı şeklide index sayısının düşmesi aşağıdaki sorunlara yol açabilir.
Web sitem google’da neden çıkmıyor ?
Sitenin google aramalarında çıkmaması yada doğru tabirle gözükmemesi çoğu zaman sizin tarafınızdan düzeltilebilecek basit sorunlardan ibarettir. Peki siteniz arama sonuçlarında çıksın istiyorsanız ama bir türlü iyi derecede performans göstermiyor yada hiç çıkmıyorsa aşağıdaki maddelere göz atmanızı öneririm. https://support.google.com/webmasters/answer/7474347?hl=tr adresinde yer alan google resmi yardım sayfasından da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Yeri gelmişken bir sitenin arama sonuçlarında gözükmemesinin de çeşitleri vardır.
Sektörel anahtar kelimelerde mi çıkmıyor yoksa firma ismi bile yazıldığında mı çıkmıyor. Anahtar kelimelerde çıkmak bi rsüreç gerektirecektir. Ancak ayırıcı ve anahtar kelime içermeyen bi marka isminiz var ve buna rağmen firma ismi yazıldığında çıkmıyorsa ciddi bir sorun olabilir.
- Sosyal Medya içerikleri paylaş ve ister reklam yaparak ister organik olarak trafik çekmelisin
- Google Search Console ‘a sitenizi eklediniz mi ?
- Bir site haritası hazırlayıp Search Console ‘a gönderin site haritanız var ise yeniden göndermeyi deneyin
- Eski yazılarınızı ara ara kalite açısından güncelleyin
- Rss / Atom feed servislerini kullanın
- Ping servislerini kullanarak daha hızlı indexleme sağlayabilirsiniz
- Google gibi getir hizmetini kullanmak
- Mobil uyumluluk aracı ile google dizinine sayfa göndermek
- Canonical etiketini yanlış kullanıyor olabilirsiniz.
- Noindex etiketi kullanmış olabilirsiniz
- Robots.txt ile engelleme yapmış olabilirsiniz.
- Tarama bütçesine aykırı davranmış olabilirsiniz.
- Site haritasında problemler olabilir
- İçeriklerinizin yüksek kaliteli olduğundan emin olun
- Yinelenen içeriği önleyin
- Site içi bağlantıları kullanın
Google indexing api aracılığıyla sayfaları otomatik indeksleme nasıl yapılır?
İş ilanları, etkinlik duyuruları veya canlı yayın videoları gibi kısa ömürlü birçok sayfaya sahip web siteleri, yeni içerik ve içerik değişikliklerini taramalarını ve dizine eklemelerini otomatik olarak istemek için Google’ın Dizine Ekleme API’sini kullanabilir. Tek tek URL’leri aktarmanıza izin verdiği için, Google’ın dizinlerini yeni tutmasının etkili bir yoludur.
Dizine Ekleme API’si ile şunları yapabilirsiniz:
- Bir URL’yi güncelleyebilirsiniz : Google’a taranacak yeni veya güncellenmiş bir URL’yi bildirin
- Bir URL’yi kaldırma işlemi : Web sitenizden eski bir sayfayı kaldırdığınızı Google’a bildirin
- Bir isteğin durumunu öğrenebilirsiniz: Google’ın URL’yi en son ne zaman taradığını görün
Google sitemi neden daha hızlı indexlemiyor ?
Site neden yavaş indekslenir ve/veya indekslenmez bu problemin en başında sunucu hataları, yazılım hataları, site genelinde noindex kullanımı, robots.txt, dns problemleri, google tarafından uygulanan manuel cezalar, url kaldırma aracının özensiz kullanılması gibi durumlar akla gelmektedir.
Aşağıda detaylı bir kontrol listesini bulabilirsiniz. Siteniz indekslenme problemi yaşadığında hemen bu kontrol listesinin üzerinden de gidebilirsiniz.
- Google cezaları
- Otoritenizin rakip sitelere göre düşük olması
- Tetikleyici anahtar kelimeleri doğal bir oranla kullanamıyor olmanız
- Backlink kalite ve çeşitliliğimizin olmaması
- Sunucu ve site hızındaki problemler
- Google botun sitenizi taradığındaki tarama problemleri
- Mobil uyumluluk ile ilgili sorunların giderilmemiş olması
- Düzenli aralıklarla sosyal paylaşımlara ve imlemeyi kullanmalısınız.
- Kaliteli haber sitelerinden tanıtım yazısı olarak otoritenizi yükseltebilirsiniz.
- Rakip siteleri iyi analiz ederek rekabetçi backlink analizleri yapmalısınız.
- Benzer yazılar, yeni eklenen yazılar gibi eklentilerde etkili olacaktır.
Google’a site ekleme nasıl yapılır ?
Bir sitenin tümünü yada siteye ait bir alt sayfayı google ‘a eklemek için bir çok yöntem bulunmaktadır. Bunları genel olarak saymak gerekirse ;
- Arama sonuçlarına add url yazarak çıkan snippet ‘a google ‘a eklemek istediğiniz adresi yada alt sayfayı yazmak ve göndermek
- Google Search Console aracılığı ile site haritasını güncelleyerek google ‘a göndermek
- Search Console aracılığı ile google gibi getir yapmak
- RSS / Atom feed kullanarak sayfaları ekleme
- Google mobil uyumluluk analiz aracı vasıtasıyla bir sayfayı ekleme
Google’ın sitemi dizine ekleyip eklemediğini nasıl kontrol edebilirim?
Bir sitenin google’da ne kadar ( kaç sayfa ) indeksinin bulunup bulunmadığını sorgulamak için google arama kutucuğuna
site:aramakistediginizsite.com
şeklinde yazarak aratma yapmalısınız. Bunun sonucu olarak yaklaşık şu kadar sonuç şeklinde bir istatistiki bilgi alırsınız.
İkinci seçenek ise Google Search Console ( Web Yöneticisi Araçları ) giriş yapın. Sonrasında dizni durumu sekmesinden tarihsel olarak sitenizin indeks sayılarını sorgulayabilirsiniz.
Hangi sayfaların google’ da indexlendiğini nasıl bulurum ?
Hangi yazıların index alıp almadığını sorgulamak içinse www.indexchecking.com aracını kullanabilirsiniz .Böylece site haritasındaki tüm linkleri yada sitenizdeki url leri bu siteye kopyalayarak her bir alt sayfa için ayrı ayrı hangilerinin index aldığını / almadığını sorgulayabilirsiniz.
Google , yandex, yahoo ve bing hangi safyalarınızı indekslememiş ve cache almamış bunları merak ediyorsanız size çok güzel bir seo aracı öneriyoruz.
http://www.indexchecking.com sitesinden google hangi sayfalarınızı hafızaya almış, hangileri indekslememiş bunları rahatlıkla sorgulayabilirsiniz.
İndexlenmeyen sayfaları tespit etmek için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz.
- Site haritasını Excele kopyalayın
- Tüm linkleri belirledikten sonra 25 ‘erli gruplar halinde indexchecking sitesine yapıştırın
- Sorgulayın.
Bu yöntem haricinde şimdilik başka bir yöntem bulunmamaktadır. Google’da tek tek hangi sayfalar indexlenmiş diye aratmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle indexchecking.com ciddi manada işe yaramaktadır.
Google’ın bir siteyi dizine eklemesi ne kadar sürer?
Google’ın bir siteyi dizine eklemesi duruma göre birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir . Yalnızca dizine eklenmediğini keşfetmek için bir sayfa başlattıysanız, bu oldukça sinir bozucu olabilir. Bazen google sayfanızı indekslemimiş gözükse bile aslında indekslemiş olabilir.
Bir siteyi yada sitenin alt sayfalarını google’ dan nasıl siler yada kaldırırım ?
Size ait bir internet sayfasının tümünü yada sitenize ait bir alt sayfayı google arama sonuçlarından kaldırmanın diğer adıyla google arama sonuçlarından silmenin bir kaç yolu bulunmaktadır. bunları saymak gerekirse
- Site genelinde noindex etiketinin kullanılması
- Sadece ilgili alt sayfaya noindex etiketinin koyulması
- Sitenin yada ilgili alt sayfanın arama motorlarından 500 statu kodu verilerek indexlemesinin engellenmesi
- İlgili alt sayfanın yada sitenin tamamen yayından kaldırılması yani 404 vermesinin sağlanması
- İlgili sitenin, alt klasörün yada alt sayfanın şifreli hale getirilmesi
Bu işlemleri uyguladıktan sonra sayfanın google arama sonucundan tamamen silinmesi için https://www.google.com/webmasters/tools/url-removal aracını kullanabilirsiniz.
Sitemdeki yazıları arattığımda google ‘da başlık yani title etiketi farklı görünüyor. Bunun sebebi ne olabilir ?
1- Google bazen başlığı Dmozdan çekebilir. Bu nedenle nodp ve noydir etiketi eklemeniz gerekebilir.
2- Kullanılan seo eklentisinde yanlış yapılan ayarlar sonucu bu sorun oluşmuş olabilir. Eklentiyi kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.
3- Kullanmış olduğunuz zengin snippet eklentisi bu hataya sebep oluyor olabilir.
4- Sitenize gelen backlinklerin alakasız olması da bu soruna sebep olabilir.
5- Bir kaç tane seo eklentisinin aynı anda aktif olması da elenmesi gereken maddeler arasındadır.
Umarız sorununuz çözülmüştür.
Google indeks ( dizine ekleme) problemleri kontrol listesi
- Google Url kaldırma aracı ile ana sayfanızı yada ilgili sayfayı kaldırmış olabilirsiniz. https://www.google.com/webmasters/tools/url-removal
- DNS problemleri yaşıyor olabilirsiniz
- Sitenizde sunucu sorunları veya başka bir teknik sorun olabilir. Örneğin http statü kodu 403 yasaklanmış url veriyor olabilir.
- Hukuki bir sebep ile sitenin bir bölümü yada tümü arama motorundan ( google ) kaldırılmış olabilir
- Site haritanızı arama motorlarına göndermemiş olabilirsiniz.
- Düzenli aralıklarla mı yazı giriyorsunuz yoksa belirli bir düzeniniz yok mu ? Google düzenli girişleri sever. Örn. üç günde bir, haftada bir gibi ve o saatleri ezberleyip sizin yazı girdiğiniz tarihte sitenizi ziyaret eder
- Sosyal medyayı etkin olarak kullanıyor musunuz ? Unutmayın sosyal sinyaller sitenizin hem hızlı hafızaya almasını hem de seo başarısını etkiler.
- Yazılarınız özgün ve popüler olabilecek kalitede mi ? İçerik kalitesi ve içerik giriş süreci indexlenme hızınız ile eşit orantılıdır.
- Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz ?
- Otorite ve kaliteli backlink alımına dikkat ediyor musunuz ?
- Meta etiketleri kullanarak sayfayı arama motorlarına kapatmış olabilirsiniz. Mesela sayfaya veya sitenin bir bölümüne noindex meta etiketini eklemiş olabilirsiniz. Bu da indexlenmeyi engelleyecektir. Meta etiketleri dikkatlice kontrol etmelisiniz.
- Robots.txt ile sitenizin tümünü veya ana sayfayı, alt sayfayı disallow etmiş ( engellemiş ) olabilir misiniz ?
- Aşırı seo çalışması yapmış olabilirsiniz.
- Çok fazla tarama hatası alıyor musunuz ?
- Sayfanız şifreli bir dizinde yer alıyor olabilir.
- Google dan algoritmik ceza almış olabilirsiniz.
- Google Search Console manuel işlemler bölümünde manuel uyarı almış olabilirsiniz.
- İnce , kopya ve kalitesiz içerik barındırıyor olabilirsiniz.
- Sitenin sonunun / lu veya / suz olması ile alakalı yineleme sorununuz var mı ?
Yukarıda saydığımız temel kriterlere dikkat ediyorsanız siteniz düzenli aralıklarla hafızaya alınacaktır. Tabi belirttiğimiz gibi sizin de bir düzeniniz olmalı. Eğer tüm bunları yapmış olmanıza rağmen sorun yaşadığınızı sayfalarınızın google hafızasına alınmadığını düşünüyorsanız bunu yorum olarak bize yazmanız yeterlidir. Siteniz ile ilgili araştırma yaptıktan sonra size bilgi veririz.
Bir sayfayı hızlı indeksletmenin en kolay yolu google gibi getir yapmaktır. Google gibi getir hizmeti ile yazdığınız bir makaleyi anında google hafızasına aldırabilirsiniz.
Google gibi getir nedir ? [ Yeni Search Console ‘da Url Denetimi]
Birincil özelliği sitenizi google botlarının hangi şekilde gördüğünü anlamanıza sebep olur. İkinci özelliği de sitenizin son halini google ‘a hızlı bir şeklide indexletmeye yarar. Yeni search console ile birlikte google gibi getirin yerini artık Url denetimi almıştır.
Artık her hangi bir sayfayı manuel olarak indexletebilmek için Search Console dan ilgili sitenini mülkünü seçip sonrasında url denetiminden url yi sorgulamanız gerekiyor. Son olarak ise dizine eklenmesini iste seçeneğini tıklayın. Dizine eklenmesi istendi ekranını gördükten sonra artık işlemin kuyruğa eklendiğini anlayabiliyoruz.
İşlem sonrası alacağınız mesaj ise url öncelikli bir tarama sırasına eklendi. Aynı sayfanın birden fazla kez gönderilmesi, isteğin sıradaki konumunu veya önceliğini değiştirmez olacaktır.
Manuel indexleme yaptırmak zararlı mı ?
Google ‘ın kendi servisi olan bu uygulamanın aşırı kullanımlar hariç her hangi bir zararı olamaz. Google size zarar verecek bir aracı özel olarak üretmiş olamaz :) O yüzden sitenizden içerik kopyalayanlara karşı en büyük silahınız olan GGG yi güvenle kullanabilirsiniz.
Google gibi getir nasıl kullanılır ? ( Url Denetimi )
Google Search Console’a giriş yaptıktan sonra Tarama menüsünden google gibi getir bölümüne giriş yapmalısınız. Direk giriş yapmak iterseniz https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch?hl=tr&siteUrl=http://www. SITENIZ .net/ adresini kullanabilirsiniz.
Bu özelliği kullanmadan önce Mobil Akıllı Telefon ve Masaüstü diye iki seçenek bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde Desktop veya Akıllı Cihazda robotların sitenizi nasıl gördüğünü anlayabilirsiniz.
Google gibi getirme ( GGG) işlemi için her hangi bir sınırlama limiti var mı ?
2018 ilk çeyreğine kadar belli bir sınırlama yoktu ancak. Ancak bu tarihten sonra günlük 10 kez ggg işlemi yapılabilecek. Bu işlemi google kaynaklarından tasarruf etmesi olarak yorumlanabilir.
Getir ile Getir ve Oluştur arasında ne fark vardır ?
Getir adı üstünde google botlarının sitenizi nasıl gördüğünü anlık olarak görmenizi sağlar . Yani sorgulanan sayfanın http yanıtını alabilirsiniz. 200 OK mi veriyor 404 mü veriyor yoksa 301 ile yönlendiriliyor mu statü kodunu anlayabilirsiniz. Ancak getir ve oluştur ‘u kullandığımızda sayfanın sadece statü kodu değil bir çok işlevi çalıştırılır. Örneğin resimler, js ve css dosyaları tamamen çalıştırılarak kontrol edilir.
Erişilmeyen sayfa hatası alıyorsanız aşağıdaki parametreleri kontrol etmelisiniz.
Google gibi getir de erişilmeyen sayfa hatası gibi bir uyarı ile karşılaştığınızda öncelikle bakmanız gereken yerler ;
- Robots.txt ile her hangi bir engelleme olup olmadığı kontrol edilmeli.
- Seo eklentisi bu sayfaya noindex etiketi yerleştirmiş mi ?
- Sayfa fiziki olarak ulaşılabiliyor mu kontrol edin.
- .htaccess dosyasında bir engelleme yapılmış olabilir.
- Google gibi getir limitleri bitmiş olabilir.
Google gibi getir yönlendirildi hatası çözümü
- .htaccess dosyanızı kontrol ederek yönlendirme var mı bakın ?
- Harici bir eklelnti ile yönlendirme yapılmış mı kontrol edin.
Bir URL’yi ve sayfayı Google Search Console inceleme aracı ile nasıl indeksletirim?
- Öncelikle Search Control de oturum açın
- Bir mülk seçin.
- Göndermek istediğiniz URL’yi kopyalayın.
- URL’yi SC’deki üst kısımdaki kutucuğa yapıştırın.
- Entera basın
- Url denetimi sonrasında siteniz henüz google ‘a eklenmemişse veya güncel halini indexletmek istiyorsanız “dizine eklenmesini talep et” butonuna tıklayın.
Siz bu adımları uyguladıktan sonra, Google gönderilen URL’yi tarama sırasına ekleyecektir.
Yeni Search Console ‘da Kapsam sekmesi altındaki dizine eklenmesini talep etme işlemi olarak değişen google gibi getir aracını sıkça kullanmak zararlı mıdır ?
Google ın sitenizin anlık durumunu görmesini sağlayan Google Search Console aracında yer alan google gibi getir ( fetch as google ) aracı zararlı mıdır diye soranlar var. Buna net olarak hayır diyebiliriz. Tüm limitleri kullansanız bile siteniz en ufak bir zarar görmez.
Google gibi getir de yer alan getir ve oluştur hangisini kullanırsanız bir zarar görmezsiniz. Sitenizin indexlenme hızına her hangi bir olumsuz etkisi de olmaz. İndex almayan sayfaları veya her hangi bir sayfayı google ‘a eklemek için aynı şekilde bu aracı kullanabilirsiniz.
Son olarak bazen google algoritma güncelleme dönemlerinde google gibi getir yapmanıza rağmen bile siteniz index almıyorsa google ‘ın mobil uyumluluk test aracı olan https://search.google.com/test/mobile-friendly analiz aracı ile taratabilir ve test sonrasında çıkan google’a gönder butonunu kullanabilirsiniz.
Seo hizmetimiz hakkında almak için https://www.celilcan.net/seo-uzmani/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kaynaklar :
- https://developers.google.com/search/docs/beginner/seo-starter-guide
- https://support.google.com/webmasters/answer/7474347?hl=tr
- https://developers.google.com/search/docs/advanced/crawling/ask-google-to-recrawl?hl=tr
tumblr daki sitemi google webmaster toolsa ekledim.site haritası gönderdim.fakat uzun süre geçmesine rağmen sadece 4 adet indeksleme olmuş.nerede hata yapıyorum.
sitemın butun alt sayfaları index almasına rağmen
ana sayfamın index lenmedıgını farkettım yonlendırdıgınız aracla bunun nedenı ne olabılır ve nasıl cozebılırım.
(google search conselda bır sorun uyarısı yok)
Merhabalar,
Mesajın altına yazmış olduğunuz yorumdaki link ise kontrol ettim ana sayfanız indexlenmiş görünüyor. Kontrol yaptığınız araç anlık olarak bir hata yaşamış olabilir. site: siteisminiz.com yazdığında ana sayfanızı görebiliyorsanız endişe etmenize gerek bulunmamaktadır.
Hala bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız bu mesaj altından kontrolleri beraber sağlayabiliriz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Merhaba, 3 yıldır aktif olan bir ilan sistemim mevcut. Sistemde herşey çok güzel ilerliyor fakat bazı ufak problemler yaşıyoruz.
Örneğin, silinen veya süresi dolmuş ilanlar seo açısından bir sorun teşkil etmemesi için ne yapılmalıdır?
a) İlan yayından kaldırıldığında 404 olarak anasayfaya yönlendirmeli.
b) İlan meta taglar ile Google noindex,nofollow etiketi yerleştirerek Google ye artık takip etme demeli.
c) İlan süresi dolmuş bir şekilde yayında kalmalı ve o sayfaya ulaşanlar yayın süresinin dolduğunu görüp ilgili ilanlara yönlendirilmeli.
d) Önereceğiniz bir başka birşey…
Şimdi yukarıda ki bu seçeneklerin her biri ayrı bir sorun içeriyor.
Örneğin (A) şıkkını yaptığımızda Google webmaster araçlarında Tarama hataları sayısı yükseliyor, artık o link olmadığından “bulunamadı” olarak hata gösteriliyor.
(B) şıkkını yaptığımızda ise ilgili ilan ilk sayfa veya ilk sırada ise o ilandan gelen kullanıcıları kaybetmiş oluyoruz ve sürekli ilk sayfa ilanlarımız yayından kalkmış oluyor. Buda hit kaybına yol açıyor.
(C) şıkkını yaptığımızda ise kullanıcıların spam veya aynı açıklamaları yazmış olduğu ilanları kopya içerik olarak algılanıyor. Örneğin bir firma ilanına ait kendi firması ile ilgili bir açıklama yazmış. Misal “Türkiyenin bir numaları …. firmasından alışveriş yapmak ayrıcalıktır, bizi …. sebeplerden tercih edin vs vs.”. İlan sahibine ait 20 adet ilan varsa hepsine de aynı açıklamayı yazmış. Bizim için en büyük sorunlardan biri ise bu.
Bu yüzden izlenecek yol açısından çok çıkmazdayım diyebilirim. Bu durumda en doğru hareket ne olurdu ?
(D) şıkkını ise hiç denemedik çünkü yanıtını fikir olarak sizlerden bekliyoruz :) En uygun hareket ne olurdu?
Merhabalar,
Silinen ilanların 404 vermesinden daha doğal bir şey yok. Burada sadece şu ayrımı yapabilirsiniz. Çok fazla okunmuş ilanlar var ise sadece o ilana özel pasif ilan, silinmiş ilan gibi yaparak aktif tutmaya devam edebilirsin. Oranın üzerinden de kullanıcıları farklı ilanlara yönlendirebilirsin. Yani noindex ve diğer seçeneklere gerek yok. Ya 404 versin yada pasif ilan diye kalsın benim düşüncem. Bunu seçerkende yukarıda söylediğim kriteri kullanırsın.
Tarama hatalarının yükselmesi bir sorun değildir. Tarama hatalarının yükselmesi hacklenme , url yapısı değişmesi gibi istem dışı durumlarda sorun olur. Bunun dışında genellikle problem etmenize gerek yoktur.Sanıyorum tüm ihtimalleri karşılayacak şeklide cevap verdim. Eksik bir durum kaldıysa lütfen bildirir misin.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Celil bey.
Bir sorum daha olacak. Sistem ile uğraştıkça olası hatalar veya kuşkular ortaya çıkıyor o yüzden yeni sorular türüyor kusura bakmayın. Örneğin : web sitede ilan detaylarını görüntülenen bir sayfa var. Kullanıcı ilan ve detaylarını görür ve en alt kısımda, yine site içerisinde farklı bölümlere ait, ancak ilan ile ilgili konular tavsiye etmemiz sakıncalı olabilir mi? Yoksa sayfa dolaşımlarını artıracağı için faydalı olacak mıdır.
Örneğin bir ilana bakıyorsunuz, en altta bunlarda ilginizi çekebilir diyerek, forumlar bölümünden baktığınız ilan ile ilgili konu başlıkları görülüyor.
Bu görünüşe göre avantajlı bir şey, fakat dezavantajı olduğu bir yön var mıdır?
Öncelikle şunu bi netleştirelim süresi dolduğu halde yayınlamaya devam edeceğiniz ilanların sayısının çok olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu kriterleri karşılayan fazla yazı olmayacaktır. Olanları ise pasif olduğunu kullanıcıya net olarak göstermeli ve yanılmasını engellemelisiniz. Bu sayfanın ziyaret sayısını takip eder belli oranla düştüğünü ve ziyaret edilmemeye yakın olduğunu görürsenizde sitenizden kaldırırsınız.
Gelelim asıl sorunuza elbette pasif ilanları önermeniz kullanıcı deneyimini düşürecektir. Bu yüzden önermenizi tavsiye etmem.
Yanıt için teşekkür ederim Celil bey fakat sanırım ben iyi açıklayamamışım ilgili durumu. Son bahsettiğim soruda yayın süresi dolmuş ilanlar için bahsetmiyorum. Halen yayında olan ilanlar için sormuştum. Sitemde forumlar ve ilanlar olarak 2 bölüm mevcut. Örnek olarak bir kedi ilanını incelediğiniz sayfada, forum bölümünden kedi ile ilgili konuların başlıkları olması sakıncalı mı? Bunu öğrenmek istemiştim. Çünkü iki farklı bölüm olduğu için, bölümler arası ilgili yazılar sorun olur mu diye. Tam tersi de olabilir, forum sayfasında kedi ile ilgili bir konuyu okurken, bunları da gördünüz mü diye örneğin kedi ilanlarına link vermek.
Merhabalar yüksek ihtimalle yoğunluktan ben yanlış anlamış olabilirim. Şimdi tekrar tekrar okudum sorunuzu. Rahatlıkla kullanabilirsiniz bahsettiğiniz yöntemi hiç bir sorun olmayacaktır. Yeter ki kullanıcının ilgisini çeksin ve siteyi dolaştırsın. Kullanıcı deneyimi bu anlamda çok önemli Bu sistemi kurduktan sonra kullanıcı deneyimi artıyorsa doğru yoldasınız demektir.
Merhaba Celil bey. Google web siteleri indexler ve sıralarken meta taglar ne ölçüde önemli oluyor? Biz Google’nin yapay bir zeka denecek kadar geliştirildiğine artık eminiz. hiç meta tag koymasakta site hakkında herşeye sahip olabiliyor. Fakat sıralamada ki etkisini analiz ettiğimde, aramalarda birinci sırada çok detaylar vermiş meta tag içeren sitelerde olabiliyor, hiç meta tag eklememiş sitelerde olabiliyor.
Örneğin sitenin dili ile ilgili meta tag çok önemlidir diye biliyorum. Google’nin tekrar gelmesini söyleyeceğimiz etiket her ne kadar 1 gün sonra gel desekte, Google bunu kafasına göre yenilenme sıklığını algılayıp siteyi o tarihlerde ziyaret ediyor. Bu gibi etiketlerin önemi var mıdır? Aynı bu ölçüde şu meta taglar mümkün olduğunca gözden kaçırılmamalı ve mutlak olmalıdır diyecekleriniz var mıdır?
Kısacası Google indexleme de en verimli sonuçları alabilmek için mutlak kullanılması gereken taglar hangileridir :)
Sanırım son cümlede, sorumun genel özetini bulabildim :D
Merhabalar sevgili Yahya,
Meta tagler hala google için önemli diye düşünüyorum. Her ne kadar rank brain gibi algoritmalar ile tagler olmasa da siteyi algılıyor olsa da yine de hala bir yol gösterici olarak kullanılıyor. Ancak meta keyword desteğinin artık bulunmadığını belirtmek isterim.
Google ‘ın desteklediği ve anladığı meta etiketleri saymak gerekirse
//title>Sayfanın Başlığı
//meta name=”robots” content=”…, …” />
//meta name=”googlebot” content=”…, …” />
//meta name=”google” content=”nositelinkssearchbox” />
//meta name=”google” content=”notranslate” />
Detaylar için google ‘ın anladığı etiketler resmi sayfasına göz atabilirsiniz. https://support.google.com/webmasters/answer/79812?hl=tr
Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim. Google indexleme ile ilgili aklıma takılan bir soru daha var. Etiketler ile ilgili ara köprü sayfalarının Google için artık iyi sonuçlar doğrumayacağını duyduk. Aynı kurallar bölgesel aramaları hedefleyen siteler içinde aynı mı?
Örneğin şehirler için filtrelenmiş sonuçları gösteren sayfalar, Google indexleme de sonuçlara olumlu veya olumsuz nasıl yansır?
Araba ilanları : Tüm araba ilanlarını gösterir.
Araba ilanları izmir : Yalnızca izmir ilindeki ilanları listeler.
Yukarıdaki iki örnekteki olduğu gibi şehire göre sonuçları listeleyen sayfalar.
Bu aslında çok zor bir konu. Yani site özelinde tam olarak inceleme sonrası yapılması gereke bir kurgulama. Verileri tam olarak bilmeden sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum. Ancak bir araba ilanı sitesi iseniz
İlanlarınızı izmir, ankara gibi lokasyon bazlı listeleyebilirsiniz. Bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Hocam en kısa şekilde özet geçmeye çalışcam, önceden bir sitem vardı içerisindeki yazıları pcde kayıtlıydı. O siteyi sildim. Aradan 3 5 ay geçti yeni site açtım. dedim hazır yazılar var bunları paylaşayım. paylaştım baktım hiç hit gelmiyor. sonra site:siteadı olarak yazdım baktım indeksleniyor ama eski sitede paylaştığım tarihler adıyla indeksli görünüyor. sonra baktım eski sitenin indeksleri duruyor geçen size söz etmiştim sizde urlden kaldır dediniz urlden kaldırdım. eski sitenin indeksleri silindi. sonra yeni sitede tekrar paylaştım yine hiç hit gelmedi site:isilanlarivar.com yazdım baktım hala eski tarihlerde çıkıyor. yeni yazı yazdım özgün şekilde 1 2 tane baktım bunlar yeni tarihle çıkıyor. yani eski sitenin indekslerini silsek de o yazılar artık paylaşılamaz hale geliyor değil mi?
Merhabalar,
Benim düşünceme göre url kaldır yaptıktan sonra yazının orijinal olarak algılanması için makul bir süre beklemeniz gerekirdi. Bu süre 2 ay gibi bir süre olabilir. Birde hemen trafik beklemeniz hata olur. Yeni sitenin otorite kazanması içinde makul sürelerin beklenmesi gerekir.
Sevgiler
soru cevap kısmı kapatıldığı için bu başlık altına yazıyorum.
wordpress siteye domain.com/forum şekli ile xenforo yazılımı yüklenecek. forumu hem arşiv olarak kullanacağız hem de ziyaretçilerimizi artırmya çalışacağız. sorum
1>>>> su normal bir sitede tema değiştirdiğinde bile sıralama kaybı yaşandığını çok gördüm. benim yaptığım forum kurma sub domaıne kurmadığım için bir tema değişikliği algılanıp anahtar kelimelerimizde gerileme yaşatır mı?
2>>> wordpress siteye eklenen forum seo açısından olumlu olumsuz ne gibi getirisi olur
Öncelikle birinci sorunuzu cevaplayayım : Tema değişikliğinin seo başarısına olumsuz etki etmesi için kullanıcı deneyimini çok olumsuz etkilemesi gerekmektedir. Yani eğer site hızı artıyorsa, kullanıcı deneyimini olumlu etkiliyorsa sıralama sonuçlarından düşmesi için bir sebep bulunmamaktadır. Bunun yanlış bir algı olduğunu düşünüyorum. İkinci bir geriletme de forumda açılacak olan kopya , lüzumsuz ve değersiz konular olabilir. Bunların dışında bir sorun olacağını düşünmüyorum.
İkinci sorunuza gelecek olursak WordPress site altına forum kurmanın seo açısından faydalı olması gireceğiniz içeriklerin kalitesine ve sitenize giren kullanıcıların bu konulara ne kadar rağbet edeceği durumudur. Yani kullanıcı için içerik üretirseniz pozitif etkisi olacaktır.
Celil bey merhaba.
Google indexleme kalitesi ve hızı açısından backlink’lerin faydası say say bitmez diyelim. Ancak bir o kadar da zararlı olabilecek backlik’ler mevcut olabiliyor.
Web sitemize bir çok siteden kaliteli veya kalitesiz link verilmiş olabilir.
Bunlar genel olarak domain veya site hakkında bilgi veren, otomatik sayfa oluşturan yerli veya yabancı siteler.
Örnek olarak : namepeeper.com/s/oyun+ku%C5%9Fu böyle bir site veya “sitemin fiyatı ne kadar” gibi otomatik olarak siteler hakkında fiyat bilgisi sunan sitelerden gelen linkler. Yada domainler hakkında otomatik içerik oluşturan yerli yabancı siteler.
Bu tür sitelerin bağlantılarını reddetme aracı ile red etmeli miyiz yoksa Google indexleme için faydalı mıdır?
Celil bey merhaba. Web sitelerde üye profil sayfalarının Google tarafından indexlenmesinin bir önemi var mı? Örneğin ben web sitemde üye profillerine noindex etiketi ile taramayı kapatıyorum. Bunun sebebi ise bot siteme uğradığında asıl önemli olan diğer sayalar ile meşgul olup günlük o sayfaları indexlemesini sağlamak. Ancak rakiplerimi analiz ettiğimde hiç kimsenin üye sayfasının Google indexleme kapatılmadığını görüyorum. Web sitesi bir ilan ve forum sitesi. Üye profilleri böylemi kalmalı yoksa taramaya izin mi vermeliyim kararsızım.
Bence doğru kararı veriyorsunuz. Özellikle forum siteniz var ise en azından çok otoriter bir site olana kadar profil sayfalarını noindex yapman iyi bir davranıştır.
merhaba celil bey e-ticaret sitemiz var ve 2 yıldır neredeyse belli başlı kelimelerde ilk 100 e gelemedik ve çok komiktir ki kendi ürünüm kendi markamla bile öne gelemiyorum bir sorun var ama nedir çözemedim
2 yıldır hiç bir seo başarısı sağlayamamış iseniz seo stratejinizi bir gözden geçirmeniz gerekir. Bırakın trafik artışını trafik düşüşü yaşadığınızı görüyorum. Profesyonel destek için iletişim sayfamdaki telefonlardan bana ulaşabilirsiniz.
Merhaba Hocam
sitem için blogger kullanıyorum. Search Console dan ” robot.txt tarafından engellense de dizine eklendi” hatasi aldım Google çözüm için etiketler ve search kısmını robot dosyasında disallow yapmıştim onu kaldır yerine no İndex metasi koy dedi. Robot dan engeli kaldırdım. Şimdi sadece etiketler kısmına noindex metasini nasıl ekleyecegim blogger da ?
Evet etiket kısmına noindex koymanız yeterli eğer indekslemesini engellemek istiyorsanız.
Merhaba website bölümüne yazdığım sitem google gibi getir dememe rağmen index almıyor. Şuana kadar 113 yazımda böyle bir durumla karşılaşmadım. Son günlerde site başlığı, açıklama, anahtar kelimeleri ve temamı değiştirdim. Bununla ilgili olabilir mi? Google gibi getir yapmamla alakası var mı yok mu bilmiyorum ama 5-6 saat içerisinde yazı aramalarda çıkmış oluyor. Google gibi getir dediğimde botlar siteye geliyor indexlemeden gidiyorlar acaba farklı bir problem olabilir mi?
Google gibi getir bazen sorunlu olabilmektedir. Bu çoğu zaman google ile alakalı oluyor sizinle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu arada sorununuz hala devam ediyor mu acaba ?
Bir süre hiç google gibi getiri kullanmadım. Şuan düzeldi hocam aynı dakika index alıyor.
Merhaba,
Bahsettiğiniz yöntemlerle ve sitelerle kontrol ettiğim zaman yazılarım indexlendiğini görüyorum. Arama sonuçlarında da yazılarım çıkıyor. Fakat bir süredir Search konsol üzerinde dizine eklenen url sayım değişmiyor. Gönderilen urller gözüküyor ancak dizine eklenen kısmında sayı 10 gündür değişmiyor. Sadece birkaç gün önce site haritasında bazı urller için bu urlnin yanıt süresi uzun uyarısı çıkmıştı ve site haritasını yeniden gönderdim düzeldi. Şu an test yaptığımda hiçbir sorun yok. Şöyle bir rakam oluştu; 97 dizine eklenen url, 116 gönderilen url. Görseller içinde aynı durum söz konusu. Ama dediğim gibi yazılar indexleniyor. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Google önbelleğini site: siteniz.com seklinde artarak kaç tane sayfanızın indexlenmiş olduğuna baktınız mı ? Asıl olan buradır ! Search Console verileri bazen dengesiz olabiliyor. Bu yüzden gerçek sonuçları test etmenizi öneririm.
Cevabınız için teşekkürler. Evet site:siteadı.com şeklinde baktığım zaman yazılarımın indexlendiğini görüyorum. Muhtemelen dediğiniz gibi search console üzerinde bir dengesizlikle karşılaşıyorum. Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim. Her zaman buralarda görmek isterim :)
celil bey merhaba, google’da sitemin adının yanlış aratılsa bile ilk sırada çıkmasını nasıl sağlarım? teşekkürler.
Siteniz veya markanız ile ilgili doğal aramaların sayısı arttıkça google bu tür önerileri hızlı bir şeklide ziyaretçilere sunmaktadır. Sonraki aşamalarda ise kişiler kelimeyi yanlış yazmış olsa bile doğru sonucu gösterebilmektedir. Bu tamamen marka bilinirliği ve aranma hacmi ile eşit orantılıdır.
Sevgiler
Celilcan Hocam iyi çalışmalar, işlerinizde kolaylıklar diliyorum, lakin benim sorunum biraz farklı, daha önce https kullanmıştım, bazı sorunlar nedeniyle tekrar http’ye döndüm, sitemi başka makinaya taşıdım, sitemin ismini googleye yazdığım zaman ayrıldığım makinada bulunan SSL sertifikalı bir site çıkıyor, aşağıdaki resim linkine tıklarsanız daha iyi anlarsınız.
resmim.net/preview/L8cWWZ.png
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, webmaster konsoldan kaldırmak isteyince sitenin tüm varyasyonları, http, https veya wwww olan tüm içerikleri kapsiyormuş, o yüzden cesaret edemedim, bana bir yol gösterirseniz minnettar olurum.
Sitenizi google gibi getir yaptınız mı ?
Merhaba. Yazınızı çok beğendim elinize sağlık. Bizim de böcek ilaçlama sektöründe bir sitemiz var hayırlısıyla inş. indexlenmesini sağlıyacağız :)
Anladığım kadarıyla Google sayfa içindeki bilgileri indexliyor. Benim yeni açtığım WordPress Sitem var. Bu site anasayfasında bir arama formu var ve bu formdan yapılan aramalarla ulaşılan bir veritabanı var. Google bu veritabanını indexlemediği için şu anda sitem google arama kelimesine dayalı aramalarında çıkmıyor. Yani ana sayfam boş görünüyor. Sadece bir arama formu var. Oysa 1000 satırdan fazla bilgi olan bir tablo ve 700 satıra yakın bir başka veritabanı tablosu var. Bu indexleme sorunu nasıl aşılabilir ?
Siteniz ajax ile mi oluşturuldu ?
Ajax ile oluşturmadım. Ana sayfa googlenin arama formunun olduğu ana sayfası gibi bir boş sayfa. Diğer yazı sayfaları az da olsa indexlere giriyor.
Peki hazırladığınız içerikler başka yerden kopya veya bir çok yerde bulunan içerikler mi?
Bu bilgiler site konusu ile ilgili kitap ve kaynaklardan araştırma yapıp seçerek üzerinde düzenlemeler ve sınıflandırmalar yaparak büyük bir veri tabanı haline gelen bilgilerdir. İçeriklerin kopya veya benzer olmasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü arama formundan yapılabilecek bazı etiket ve konulara ait arama sonuçlarını örnekleme gibi sayfa haline getirdim. Bu sayfalar indexlemelere girebiliyor. Mesela bu sayfalardan birisi google arama sonuçlarının 2.sayfasında çıkıyor. Bir tanesi 5.sayfada çıkıyor.
Benim derdim sitenin adında yeralan kelime ve türevleri arandığında anasayfanın hiç indexlemeye girmemesi. Yani arama formu olan sayfayı boş sayfa olarak değerlendirmesi.
güzel bir çalışma
Merhaba Celil hocam, Yeni bir site açtım ve ilk konumu google gibi getir dedim ve daha sonrasnda google geldi.. ama uhaf olan birşey vardı… Mesela url linkini direk google arattığımızda siteadi.com/konu-adi.html olacağına onu adı yerine kategori ismi çıkıyor ve konu başlığı değilde anasayfa başlığı çıkıyor META’da konu içeriği var … Şu şekilde https:// resmim .net/f/S2SVNl.png
Yapısal verileri yanlış kullanıyor olabilir misiniz ?
Hocam merhabalar. Bu florida güncellemesinden sonra sitemiz google’dan kayboldu yerine rakip bir firma geldi. Yurtdışında anahtar kelime ile arattırdığımda bizim site yine 1. sırada ama Türkiye’de ilk 100’de bile yok. Blackhat seomu yapılmış bizim siteye bu sorunu nasıl düzeltiriz? Siteyi linke bıraktım.
Merhabalar
Bir çok ihtimal olabilir, her açıdan tek tek analiz etmek lazım. Maalesef hızlı bi şekilde analiz yöntemi mümkün değil. Profesyonel destek almak isterseniz iletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz.
Hocam merhabalar, Yerel haber sitemiz, yerel anahtar kelimede sıralamadaydı. Hatta 5 ve 6. sırada gidip geliyordu. Birden bire o kelimede kayboldu. Ne olmuş olabilir ve geri gelmesi için ne yapmam gerek.
Google algoritmlaarı ile başınız belaya girmiş olabilir. Google kalite politikalarına uymayan problemleri gidermenizi tavsiye ederim.
merhaba hocam yazı içindeki 2 eklentinin ismini verirmisin (yazıda neler var ve mutlaka okumalısın eklentileri) teşekkürler.
Selamlar İslam bey
Easy Table of Contents ve Inline Related Posts
Sevgiler
saol. bendede benzer yazılar eklentisi var ama sizinki gibi olmuyor. yazı içi için link vermişsiniz onu diyorum. sadece bu yazı içinde bağlantı vermişsiniz.
Yazdığım eklentiyi denediniz mi ?
mesela span id= Google site indexlemesi nedir ?” eklinde el ile tek tek manuel id mi veriyorsunuz yazı içerisine yoksa eklentidemi o özellik var?
Eklenti hepsini hallediyor
merhaba iyi akşamlar celilcan bey 1 ay lık blog haber tarzında 1 site açtım onlarnediyor . com bu şekilde google pek sonuç çıkmıyor.
google search consola ile tek tek dizin ekleme talebinde bulundugumda google dizine ekleniyor ama yinede haberler ve içerikler ile ilgili pek sonuç çıkmıyor nedeni ne olabilir şimdiden çok teşekkür ederim saygılar
Siteniz henüz çok yeni güncel içerik girmeye , sosyal medyayı etkin şekilde kullanmaya devam edin. Bu arada sitemdeki yazıları ve yazılar altında bulunan yorumları okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Sevgiler
Merhaba yazıp yayınladığım bir sayfa boş indexlenmiş.bu neden oluyor. Ne yapabilirim.bi sorun teşkil edermi spam gibi
Bir sayfadan bir problem olmaz sitenizdeki sayfa sayısı ile oranladığınız zaman anlamlı bir sonuç çıkabilir.
Tmm teşekkür ederim
Vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Eksikliklerimi tamamlamaya çalışacağım ;)
Hocam bu bilgileri blogger üstünde deneyeceğim inşallah olumlu bir sonuç alırım teşekkürler açıklayıcı bir anlatım olmus
İyi çalışmalar. Benim sitemin index listesinde www. kingomedya.com /Page şeklinde birçok sayfa var. Bu kullanılan sayfalama nedeniyle oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim..
Merhabalar Umut bey
bunu engellemenin en iyi yolu bu yazılımsal problemi ortadan kaldırmak olacaktır böyle bir ihtimaliniz yoksa canonical etiketini düzgün şekilde kullanarak ( sitemde bununla ilgili içerikler olması gerekiyor ) çözebilirsin.
Merhaba Kolay Gelsin;
Haber sitem var 2 hafta oldu açalı site devamlı haber alıyor ve bu haberleri facebook ve twiitter da paylaşıyor yaklaşık bir 3-4 gündür site index almamaya başladı ve google webmaster rools da site haritası sabit kaldı ekledğim haberler almıyor. neden böyle oldu anlamadım. yazar kadrom var ve her gün içerik giriyorlar. anlıyacağınız günlük 100 den fazla haber yayınlıyor.. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
Yayınlanan haberler orjinal içerikler mi yoksa ajanslardan gelen metinler mi?
Merhaba, Yayınlanan Haberler Ajansdan Aldığım Haberlerdir..
Organik trafik durumunuz nasıl bunu bilemediğim için net yorum yapamıyorum. Ancak aşağıdaki adımlara her zaman dikkat ederek doğal çalışmalarınıza davam edin.
* Trafik çekme amaçlı olmayan haberler/içerikler
* Yalnızca ajanslardan alınan haberlerin aynen kullanılması
* Orjinal araştırma yazıları ve kaliteli içeriğin sitede bulunmayışı
* Kullanıcı dostu bir site olmazsa olmazdır
* Hız her sitede olduğu gibi haber sitesinde de çok önemlidir
* Doğal olmayan backlinkleri düzenli analiz edin
Merhaba tekrardan,
haber sitemde Ajansdan aldığım haberler haricinde Makale girişim sürekli var ve SEO uyumlu makaleler üüretiliyor.. site bir hafta olacak google webmaster tols dan site haritası her gün alıyor siteyi. bakıyorum oraya. Elimden geldikçe ajansdan aldığım haberlerin başlıkları ve içeriklerin değiştirmeye çalışıyorum. Sitemin linklini verdim zaten görüyorsunuz bir sitemin analizini yapsanız ? sizin bana net bir cevabınız ne olur. Bu arada Rahatsız ediyorum, kusura bakmayın yardımlarınız içinde çok teşekkür ediyorum.
Siteleri özel olarak inceleme şansı olmuyor maalesef. Spesifik ve daha özelleştirilmiş sorulara cevaplar vermeye çalışıyorum vaktim yettiğince.
Merhaba,
Örneğin kullandığımız eklenti sitemap.xml altında bir site haritası yaratıyordu. SEO eklentimizi değiştirdik. Yenisi sitemap_index.xml altında yaratıyor. Bunu da 200’er link ile paylaştırarak 1, 2, 3 vs şeklinde .xml dosyaları oluşturarak yapıyor.
1- Google Search Console > Site Haritaları altına yenisini eklemeliyiz değil mi?
2- Ekleyeceksek sadece sitemap_index.xml eklemek yeterli mi? Yoksa 1, 2, 3 vs. diye giden diğer onlarca .xml’yi de eklemek gerekir mi?
3- Eski sitemap.xml silelim mi?
Teşekkürler.
1- Evet
2- Genellikle yeterli olur bir sorun çıkmaz. Ama bölümleride isterseniz ekleyebilirsiniz.
3- Silerek yönlendirebilirsiniz ( 301 ile )
Sevgiler
Haber Sitem için sizden bir analiz istiyeceğim ve bana sitemdeki hatalar sorunlar ve benim neler yapacağıma dair bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim.
Haber sitem var yaklaşık 2 ay oldu açalı Haberleri ben Ajansdan alıyorum.
Ajans haricinde Yazar bölümünde 4 tane yazarım var ve Sürekli her gün Özgün içerik giriyorlar günlük yakşalık 10-15 civarı..
Haberleri facebook ve twitter da sürekli paylaıyorum. Likeddin ve benzeri sosyal medyada paylaşımlar sürekli vardır. Google webmaster toolls siteye ekledim. her gün bakıyorum sabahtan site haritayı google tarıyor ve haberleri alıyor.. ama bir sıkınım Cache:htpsss< siteadres.com girdiğim zaman google siteme geç geliyor ve günlük bir defa geliyor..
vb.. sizden bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.. allah kolaylık versin size.. çok teşekkürler iyi Akşamlar. sağlıklı günler diliyorum..
Benden istediğinizi tam olarak anlayamadım.
Merhabalar yaklaşık bir haftadır içerik girmemiştim 2 gün önce yeni bir içerik girdim fakat url goodle da mevcut demesine rağmen site:siteadı.com yapıp aradığım zaman indexlenmediğini görüyorum bunun sebebi nedir ? yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar site: diye arama yaptığınız zaman çıkmaması sitenizi indexlemediği anlamına gelmez. Search Consoele url kapsamı bölümünden url yi sorgulayın url dizine ekli diyorsa problem yok
web sitemdeki dmca bildirimler için yanlızca google engel attı web siteme. Yandexte site isim ile arattırdıgımda ana sayfa indexte gözüküyor fakat googlede arattırdıgımda anasayfa ındexi görünmüyor tahmınım engel attı nasıl kaldırabılırım acaba bu engelı tum dmca bıldırım linkleri sıteden kaldırılmıs
Search Console manuel işlemler bölümünde her hangi bir uyarı bulunmakta mı ?
manuel işlemlerde herhangi bir uyarı yok Hiçbir sorun algılanmadı yazıyor yanlızca
O zaman algoritmik bir yaptırımla karşı karşıya olduğunuz aşikar. DMCA tarafındaki problemleri giderebilme şansınız varsa zaman içerisinde düzelme sağlayabilirsiniz.
Merhaba Celil Bey,
Blogger siteme bir hafta süre içerisinde 700 kadar içerik ekledim. Bu içerikler üniversite taban puanlarıydı. Fakat tamamen özgün olan siteme yüzlerce sitede zaten bulunan bu kopya içerikleri ekleyerek sitemin kalitesini düşürmek istemedim. Bu 700 yazının tamamını henüz Google tarafından indekslenmeden siteden tamamen sildim. Search Consol’da site haritamı güncelledim. Ama aradan 2 hafta geçmesine rağmen o sildiğim tüm yazılar günde birkaç tane olmak üzere indekselniyor. Haliyle 404 sayfaları oluşmaya başladı. Her gün site:siteadi.com şeklinde aratarak bu 404 içerikleri bulup URL Kaldır yöntemi ile kaldırıyorum. ama anlam veremedim. Bunun başka bir çözümü var mı acaba? 700 yazının tamamı 404 olarak indekslenene kadar URL kaldırma işlemini yapmak zorunda mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
https://www.celilcan.net/webmaster-tools-toplu-url-kaldirma/ yazısını okudunuz mu ?
Merhaba,
Web sitem açılalı yaklaşım 1 yıl oldu ve siteye neredeyse her gün tamamen özgün içerik giriyorum. Buna rağmen web sitem doğru düzgün indexlenmiyor. İndexler yavaş yavaş azalmaya başladı. Site haritası ekli, google webmaster’da kayıtlı. Ne yapmam gerektiğini şaşırdım.
Merhabalar
Site adresiniz nedir ?
Merhaba,
Site ismi= bilisimdoruk.com
Site yaklaşık olarak son 2 aydır google’da indexlenmiyordu. Ben manuel olarak Google Webmaster üzerinden indexlettim. Sitede eksik birşey olduğunu da düşünmüyorum.
İçerikleriniz orijinal mi?
Merhaba,
İçeriklerimin tamamı orjinal. Kopya içerik hiç yok.
Her orjinal içerik başarılı olacak diye bir şey yoktur. İçeriklerinizin kalitesi nasıl ?
Merhabalar sitemde bulunan yaklaşık 50 yazıyı ve birkaç sayfayı silmek istiyorum.Direk sildiğim zaman Google tarafından herhangi bir sıkıntı olur mu nasıl bir yol izlemem gerekir.
Sayfaları nede silmek istiyorsunuz ?
Çıkmış soruları yüklemiştim ÖSYM’nin telif hakkı nedeniyle işlem yapabilecegini öğrendim.Bunun üzerine yazıları ve sayfaları kaldırdım
Site kapandı soru iptal bu durumda. Geçmiş olsun. İyi günler dilerim
Hayır site kapanmadı ben sadece bazı yazıları kaldırdım. Sitede herhangi bir sıkıntı yok.Benim sormak istediğim 50 civarında yazıyı kaldırdım google açısından herhangi bir sıkıntı olur mu.Teşekkürler.
Yazılar çöp içerikse ve trafik almıyorsa sorun olmaz.
Merhaba,
İçeriklerimin tamamı orjinal. Kopya içerik yok hiç. 1 senelik bir site, neredeyse hergün içerik giriyorum ama hiç hitte gelmiyor indexleme sorunundan dolayı.
Rehber niteliğinde bir yazı yazmışsınız, teşekkür ederim. Ama sizin yerinizde olsam, yorumları sayfalamaya çalışırdım.
Öneriniz ve nazik dönüşünüz için teşekkür ederim.
merhabalar hocam benim site soytasnakliyat.com.tr spam yok fakat kendi kelimesinde çıkmıyor indexler komple silindi web yönetici araçlarında canlı url test yaptığımda siteniz googlede mevcut fakat yok
Search Console her hangi bir uyarı bulunuyor mu ?
öncelikle faydalı paylaşımınız için teşekkürler. ben bir şeye takıldım:
İki alt sayfanın benzerlik oranı seo açısında önemli midir ? Detay verebilir misiniz ?
Merhabalar semih, evet site içi benzerlik durumu seo açıından önemlidir.
Selamlar,
Çok güzel bir yazı olmuş aklınıza sağlık. Benim merak ettiğim ve bi türlü ulaşamadığım bir bilgi var. 1 sitemiz var ve bu site diyelim ki index aldı fakat site içi başlıkların google arama yaptıktan sonra çıkan sonuçta alt başlık şeklinde çıkmasını istiyorum. Yani örneğin google Hepsiburada diye arattığımda sitenin alt başlıkları ve site içi arama alanı çıkıyor. Bunu kendi sitem için nasıl yapalirim?
Merhabalar bu bir çok faktöre bağlı. Marka bilinirliğiniz arttıkça site trafiğiniz düzeldikçe buda algoritmik olarak gerçekleşecektir.
Faydalı bir paylaşım. Teşekkürler.
Süper açıklayıcı bir yazı olmuş tşk