Gogole Search Console, bir web sitesinin performansını takip etmek için gerekli verileri site yöneticisine sağlayan ücretsiz bir Google hizmetidir. Google Search Console tarafından sunulan bilgiler web sitenizin arama motoru sonuçlarında nasıl yer aldığını gösterir ve gerekli güncellemeleri yaparak iyileştirmenizi sağlar.
Google Search Console nedir ?
Google Search Console’u kullanarak web sitenizin performansı hakkında detaylı bilgi edinebilir ve kolayca takip edebilirsiniz. Google’ın sitenizi nasıl taradığını görebilir, mobil-site performansını takip edebilir, en fazla trafik alan sayfaları ve içerikleri gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca Seach Console’un sağladığı diğer bilgiler ile de sitenizde güncellenmesi gerekenleri kısımları da düzeltebilirsiniz.
Bu tarama hataları gibi teknik bir kısımda oluşmuş olan problem olabileceği gibi, sıralamanızı yükseltecek bir anahtar kelime de olabilir.
Search Console’un bir diğer kolaylığı verileri görmek için uygulamaya girmenize gerek kalmıyor oluşu. Google mail adresinize düzenli olarak e-posta yollar ve fark edilen hataları bildirir. Bu sayede siteniz için fazla geç olmadan gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz.
Search Console’un içerdiği verilerden yalnızca bazıları
- Google Tarama İstatistikleri Verileri: Google sitenizi ne sıklıkla ve hangi botla tarıyor?
- Sunucu Yanıtları: Google, hangi sıklıkta ve hangi sayfalar için hangi yanıt türünü alıyor?
- Kullanıcı Deneyimi Verileri: Önemli Web Verilerinden mobil kullanılabilirliğe kadar her şey
- Dizin Kapsamı: Hangi sayfaların dizine eklenmesini engelleyen hatalara sahip olduğu veya hangi sayfaların dizinden çıkarıldığı vb.
- Bağlantılar: En çok bağlantı veren sitelere ve çok daha ötesine ilişkin bilgilere erişin
- Organik Performans: Gösterimler, tıklamalar ve ortalama sıralama hakkında çok sayıda veri
- Sayfa Geliştirmeleri: Herhangi bir hata içerip içermediğini vb. belirlemek için hangi sayfaların yapı veri öğeleri veya AMP içerdiğini görün.
Yeni Google Search Console’un Farkı Ne?
Google Search Console’un yenilenmesinde en önemli etken değişen arayüz tasarımı. Yenilenen Google Search Console kullanıcılarına, son 16 aya kadar olan verilerin incelenebilmesi imkanını tanıyor. Bu sayede kullanıcılar istediği datayı detaylı bir biçimde analiz edebiliyor ve siteyi geliştirmek için gerekli uygulamalara başlıyor.
Search Console’un güncellenen özelliklerinden biri de filtreleme özellikleri. Performans analizi yapmak için saatlerce araştırma yapmadan, gelişmiş filtreleri kullanarak istenilen dataya kolayca ulaşabilirsiniz.
Google Search Console ‘a site nasıl eklenir ?
- https://search.google.com/search-console/ adresine girerek Google Search Console’u kullanmak için ilk olarak siteniz için bir hesap açmanız gerekiyor.
- Giriş yaptıktan sonra “Özellik ekle” ya da “Mülk ekle” bölümüne web sitenizin adresini yazmanız gerekiyor.
- Site adresinin size ait olduğunu onayladıktan sonra, tercih ettiğiniz domain adresini belirtmeniz gerekiyor. Çünkü Google site isminizi tercihiniz doğrultusunda indeksleyecektir. Örneğin www.abc.com ile abc.com domain adları farklı olduğundan, tercih ettiğiniz hangisiyse Google onu kabul edecektir.
- Doğrulama yöntemi olarak Html dosyası yükleme, meta etiketi ekleme, google analytics vasıtası ile doğrulama ve DNS ile doğrulama seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.
Google Search Console Performans Raporu
Google Search Console performans ve trafik analizi raporundan elde ettiğiniz veriler, site performansını yükseltecek biçimde optimize edilmede kullanılabilir. Arama motoru sonuçlarında, arama trafiğinin zamana göre, konuya göre, cihaza göre hangi sayfanın en iyi performansa sahip olduğunu gözlemleyebilirsiniz.
Performans analiziyle ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için öncelikle sol üstte yer alan “Tarih” kısmına tıklamalı ve son 16 aya kadarki verilerden istediklerinizi filtrelemelisiniz. “Karşılaştır” butonu ile bu verilerden dilediklerinizi karşılaştırabilir, “Sorgular” kısmından sitenize hangi arama ile ulaşıldığını görebilirsiniz. “Sayfa sayısı” kısmında en fazla ve en az tıklama alan sayfalarınızı görebilir, “Ülkeler” kısmında en çok trafik aldığınız ülkeleri görebilir ve “Cihazlar” sekmesinde ise sitenize en fazla giriş yapılan cihazı görebilirsiniz.
Performans raporlarında ulaşılabilecek veriler :
- Toplam tıklama sayısı
- Toplam gösterim sayısı
- Ortalama to
- Ortalama konum
- Yukarıdaki trafiklerin hangi kanaldan geldiği ( web, görsel ve video trafiği )
- Verilerin zaman aralığı Son 7 gün Son 28 gün Son 3 ay Son 6 ay Son 12 ay Son 16 ay yada Özel tarih
- Zengin sonuçlar, AMP zengin olmayan sonuçlar, SSS zengin sonuçları, AMP makalesi, Web Light sonuçları raporu
- Her hangi bir arama sorgusunda ilgili sayfanın yada alt sayfanın konumu, tıklaması gibi özelliklere ulaşmak
URL Denetimi
URL denetimi, web sitenizin belirli bir sayfasının Google arama motoru tarafından indekslenme durumunu araştırır ve gerekli bilgileri sunar. AMP ve AMP olmayan sayfalar, yapılandırılmış data ve indeksleme hataları URL denetimi sırasında bulunabilir.
URL denetimi yapmak ve bir sayfanın googledaki durumunu görmek için Google Search Console’un içerisindeki denetim çubuğuna istediğiniz sayfanın URL’sini eklemeniz yeterli olacaktır. Ardından “Canlı Test” tuşuna basarak, sayfanın son halini görebilirsiniz.
Site haritaları
Site haritaları bölümüne girerek Yeni bir site haritası ekleyin kısmına site haritanızın yolunu yazıp gönder demeniz yeterli olacaktır. Altta taki pekranında durum kısmında ”Başarılı” yazması her hangi bir sorun olmadığı anlamına gelecektir.
URL Kaldırma
Bir sayfayı Google’dan hızlı bir şeklide geçici olarak kaldırmaya yarar. Ancak tamamen kaldırmak istiyorsanız ya sayfayı silip 404 vermesini sağlamalısınız yada, noindex etiketi ile indexlenmesini engelleyebilirsiniz. Robots.txt ile yapılacak disallow sayfanızın indexlenmemesini garanti etmeyecektir.
Hız ( Deneysel )
Sitenizin mobil yada masaüstü cihazlardaki hızını analiz ederek size bu konuda bilgiler verir. Henüz deneysel aşamada olan araç gerçekten çok faydalı olacağa benziyor. Sayfaları “yavaş”, “orta” ve “hızlı” olarak kategorize eder.
Mobil Kullanılabilirlik
Google Search Console’un güncellenen versiyonuna, web site sayfalarının mobil görünümlü halinin doğurduğu sorunları görmenizi sağlayacak “Mobil Kullanılabilirlik” sekmesi eklenmiştir. Mobil kullanılabilirlik sekmesinde “Hata” kısmının altında bulunanlar, mobil deneyimi zayıflatan unsurlardır. Hata yazısına tıkladıktan sonra, sayfada soruna neden unsuru detaylı olarak görebilir ve Google’a gerekli bildirimi gönderebilirsiniz.
Aşağıda mobil kullanımda hataya neden olabilecek unsurlardan bazılarını bulabilirsiniz:
- Uyumsuz Eklenti
Mobil tarayıcılardan bazılarının desteklemediği eklentilerdir. Uyumsuz eklenti sorununu gidermek için sayfanızı HTML5 gibi yeni formatlar üzerinden güncellemeniz gerekir.
- Görüntü Alanı Hatası
Viewport özelliğinin yapılmadığı yani sayfa boyutunun mobil kullanıma uygun olmadığı durumlarda ortaya çıkan hatadır. Web sitenizdeki sayfaların tümü iyi bir mobil deneyimi için mutlaka viewport özelliğine sahip olmalıdır. Bu özellik sayesinde farklı ekran boyutlarında da etkili bir sayfa görünümüne sahip olunur.
Eğer viewport özelliğiniz sabit genişlikli değilse “device-width” hatası verilecektir. Device-width hatası farklı ekran boyutlarına özel olarak değişim yapmayı engeller. Bu nedenle hata veren sayfalar için kullanılan cihaz genişliği ile uyuşacak ayrı birer boyut tasarlanmalıdır.
- İçerik Hatası
“İçerik ekrandan geniş” hatası kullanıcının sağa kaydırma ile içeriği görebileceğini belirtir. Bu durumda CSS ölçülerinde mutlak değerler yerine, değişebilecek ve uyumlu boyutlar vermeli ve görselleri de kullanılan cihaz ekranına göre ölçüsü değişebilir hale getirmelisiniz.
- Metin Hatası
“Metin okunamayacak kadar küçük” hatasında kullanıcılar metni okuyamadıkları için sağa kaydırma ya da yakınlaştırma yaparlar. Hata verilen sayfaları tespit ettikten sonra yazı tipinin şeklini ve boyutunu farklı cihaz boyutlarına uyumlu olacak şekilde güncellemeniz gerekir.
- Tıklanılabilir Öge
Tıklanılabilir ögelerin birbirine çok yakın olması özellikle ekranı küçük olan mobil cihazlarda hata verilmesine neden olur. Bu durumda ögelerin boyutları ve ögeler arası boşlukları kullanılan cihaza uygun olacak şekilde ayarlamanız gerekir.
AMP Raporu
AMP durum raporu ile web sitenizin AMP yapıdaki sayfalarının, arama motoru sonuçlarında çıkmasına engel olanları bulabilir ve sorunları düzelterek mobil cihaza göre optimize edebilirsiniz.
Hatalarda Ani Yükselişler Meydana Gelmesi Ne Anlama Gelir?
Hata sayısındaki ani yükselme görürseniz yapmanız gereken ilk şey herhangi bir ani düşüş olup olmadığını kontrol etmektir. Eğer ani yükselişe denk gelmiş ani bir düşüş görürseniz, sayfaların aynı olup olmadığını onaylamanız gerekiyor. Özellikle URL durumunun değişmesi ciddi bir hata olduğunu gösterir, bu nedenle problemi bir an önce bulup çözmeniz gerekir.
Eksik AMP sayfası bulunması; uyarı ve hata başlıkları altında olan AMP sayfa sayısının, toplam AMP sayısından az olmasıdır. Bu durumu düzeltmek için öncelikle AMP sayfalarınıza doğru bağlantı verip vermediğinizi kontrol etmelisiniz. “noindex” etiketleri site içi taramaları engelleyecektir.
Bağlantılar
“Bağlantılar” sekmesinden; dış bağlantılar, iç bağlantılar, en çok bağlantı veren siteler ve en çok bağlantı veren metin gibi ilgili bağlantıların verilerine ulaşabilirsiniz.
- En fazla bağlantı veren siteler
Sitenize en fazla bağlantı veren siteleri inceleyebilir, üzerine tıklayarak hangi sayfaya ve metne bağlantı verdiğini de görebilirsiniz.
- En fazla bağlantı verilen sayfalar
Sitelerin, sizin web sitenizde bulunan hangi sayfaya bağlantı vermeyi tercih ettiğini görebilirsiniz. Sayfa dışında, verilen bağlantı sayısı da bu veriler içerisindedir.
- En fazla bağlantı verilen anchor text / metin
Referans veren diğer sitelerin, sitenize yönlendirirken bağlantıyı uygulamak için en fazla hangi metni kullandığını gösterir. Eğer bağlantıların metni yoksa raporda boş olarak gözükürler. Bu özellik sayesinde spam içerikli metinleri tespit edip, gerekli önlemleri alabilirsiniz.
- Site içi bağlantılar
Site içi bağlantılarda linkleme yapılırken, en fazla bağlantı verilen sayfalar ayarını kullanabilir ve doğru linkleme yapabilirsiniz.
Kapsamı Raporu
Search Console’da “Kapsam” sekmesine girerek web sitenizdeki içeriklerin arama motoru sonuçlarında nasıl gözüktüğünü inceleyebilirsiniz. Google’ın Sayfalarınızı Bir Bot Olarak Nasıl Gördüğünü Test Edebileceğiniz bölümdür. ( Eski Googlebot gibi Getir)
Hata Sekmesi
“Hata” başlığının altında bulunan URL’ler çeşitli sebeplerden ötürü indekslenememişlerdir ve “noindex” ya da “sunucu hatası” şeklinde gözükürler. Eski search console’da tarama hataları, dns problemleri bu bölümde bulunmaktaydı. Raporda hata başlığının altında ortaya çıkabilecek hatalar şunlardır:
- Sunucu hatası: 500 düzeyindeki hatalardır.
- Yönlendirme hatası: Çoğunlukla sınırı aşan URL uzunluğundan kaynaklanır.
- Gönderilen URL robots.txt dosyası tarafından engellendi
- Gönderilen URL “noindex” olarak işaretlendi: noindex etiketi kaldırılarak sorun düzeltilebilir.
- 401 Hatası: Gönderilen URL’in yetkisiz istek hatası döndürmesidir. Sorunun düzelmesi için ilgili sayfanın yetkilendirmelerini kaldırmanız gerekir. Google botlarını doğrulamak da bu problemi çözecektir.
- 404 Hatası: Gönderilen URL’in bulunamamasıdır.
- Gönderilen URL’de tarama sorunu: Sayfayı indeksledikten sonra tarama sorunu oluşmasıdır.
Hata sayısının birden yükselmesi durumunda, başka bir durumda değişim olup olmadığını kontrol edin. Eğer benzeri başka bir düşüş görürseniz, bu ikisi aynı sayda olmalıdır.
Uyarılarla Geçerli
“Uyarılarla geçerli” başlığı altında bulunan URL’ler indekslenmesine rağmen uyarı veren sayfalardır. “robots.txt tarafından engellenmesine rağmen dizine eklendi” uyarısında, sayfanın Google tarafından dizine eklendiği ancak robots.txt dosyası ile engellendiğini anlayabiliriz.
Geçerli
- Web sitenizde sorunsuzca dizine eklenen sayfaları gösterir.
- Gönderildi ve dizine eklendi
- Dizine eklendi ancak site haritası kullanılarak gönderilmedi
- Dizine eklendi, standart olarak işaretleme seçeneğini değerlendirin
Hariç Bırakıldı
Dizine eklenmemiş sayfalardır. Google tarafından bilerek bırakıldıkları düşünülür.
- Noindex etiketi tarafından engellendi: “noindex” etiketini kaldırarak sorunu çözebilirsiniz.
- Sayfa kaldırma aracı tarafından engellendi
- txt tarafından engellendi: robots.txt dosyası Google tarayıcılarını önler.
- 401 nedeniyle engellendi: Yetkilendirme isteği ile Google botları engellenmiştir.
- Tarama anormalliği
- Tarandı: Şu anda dizine eklenmedi
- Bulundu: Şu anda dizine eklenmedi
- Doğru standart etikete sahip alternatif sayfa: Standart etikete sahip ve kopya sayfa olma durumunda ortaya çıkar.
- Standart etiketi olmayan kopya sayfa
- HTML olmayan sayfa yineleniyor
- Google, kullanıcıdan farklı bir standart sayfa seçti
- 404: Önceden var olan sayfanın silinmesi ya da başka bir sitenin ilgili sayfaya backlink vermesi ile bulunamadı hatası oluşur.
- Yasal şikayet nedeniyle sayfa kaldırıldı
- Yönlendirmeli sayfa
- Tarama için sıraya alındı
- Soft 404
- Gönderilen URL çıkarıldı
- Gönderilen URL standart olarak seçilmedi
Eski Araçlar ve Raporlar
Eski google webmaster toolda yer alıp yeni search console da yer almayan araçlar bu başlık altında listelenmiştir. Bunları saymak gerekirse ;
- Uluslararası hedefleme, Kitlenizi konum ve dil ayarlarına göre hedefleyebilirsiniz. Uluslararası seo yapıyorsanız bu bölümdeki ayarları dikkatle uygulamalısınız.
- Tarama istatistikleri , Son 90 gün içindeki Googlebot etkinliğini görüntüleyebilirsiniz.
- İletiler , Google tarafından gönderilen mesajlar bu bölümde yer alır.
- Url parametreleri
- Web Araçları
Google Search Console kullanıcı ekleme nasıl yapılır ?
- “Ayarlar” sekmesine gelin
- Sonrasında “Kullanıcılar ve izinler” sekmesine gelin
- “kullanıcı ekle” deyin.
- Yetki vermek istediğiniz e-posta adresini yazdıktan sonra vermek istediğiniz yetki türünü ( Kısıtlı yada Tam ) olarak seçin.
Sitenize uygulanan manuel işlemleri kontrol etmek
Öncelikli olarak ‘Güvenlik Ve Manuel İşlemler’ bölümünden Manuel İşlemler menüsünü seçmeniz gerekir. Sitenize uygulanmış bir manuel web spam işlemi yada herhangi bir işlem yoksa , “Hiçbir sorun algılanmadı” mesajı görüntülenir.
Sitenizdeki güvenlik problemlerini tespit etmek
Öncelikli olarak ‘Güvenlik Ve Manuel İşlemler’ bölümünden Güvenlik sorunları sekmesine gelmeniz gerekiyor. Hiçbir sorun algılanmadı mesajını alıyorsanız derince bir oh çekebilirsiniz.
Search console ile entegre kullanılabilecek seo araçları
SC verilerini kullanarak çok özel raporlamalar sunan kullandığım araçlardan bazlırını sizlerle paylaşmak istedim. Bunları saymam gerekirse ;
- https://searchanalyticsforsheets.com/
- https://www.consolerocket.com/
- https://www.linkdex.com/
- https://seotoolsforexcel.com/google-search-console/
Sonuç olarak ; Google seo araçları içerisinde Search Console’un ayrı bir yeri olduğu muhakkak. Bu aracı ne kadar profesyonel kullanırsanız yönettiğiniz projelerde o kadar başarı elde etme imkanınız olacaktır.
Kırk yılda bir mobil sorun tespit edildi desede güzel bir araç. teşekkürler.
Ellerinize sağlık iyi olmuş
Selam bir şey geliştirerek siteyi organik olarak anlık 100 150 trafik geliyor fakat iç sayfalara geliyor. mesele sitenin temel konusu paykasa kelimesi sadece fakat ben siteye blog kısmına farklı seyler ekledim .. mesela ipman4 veya recep ivedik 6 izle yazınca direk ilk sayfada sadece bu kelimelerden günlük 12000 ile 15000 arası organik traik geliyor site 4 sayfada iken 2 sayfaya geldi fakat burda yanlış yaptığım bir şey var mı yada yapmam gereken başka bir işlem var mı ? cunku anasayfa trafiği ortlalama 1000 lerde ..
https://www.celilcan.net/icerik-kalitesi-ve-seo/ yazımı okumanızı tavsiye ederim. Site genelindeki iceriklerin uyumlu olması kalitenize pozitif etki eder. Ancak tersini yapmanızda dünyanın sonu değil
Allah razı olsun güzel açıklayıcı olmuş.
hocam merhabalar. ben yazılarıma schema eklemek için birçok eklenti denedim hiçbiri istediğim gibi değildi bende manuel olarak eklemeye karar kıldım. shortcode eklentisi ile schema json kodlarını shortcode dönüştürüp yazıma ekledim. Örnek yazı : https://onudaizledim .com/olimpo-garaji-elestirisi
bu yazıyı google yapısal veri ve zengin sonuç testlerinde sınadım ve hatasız sonuçlar aldım. sizde test edebilirsiniz. fakat google aramalarında bu zengin sonuçlarım gözükmüyor. bir de site:onudaizledim.com şeklinde arama yapılınca zengin sonuçlar gözüküyor. hocam bir yerde hatamı yaptım.
Merhabalar
Yapısal verilerde bir ufak hata dışında problem görünmüyor detaylı rapora https://search.google.com/structured-data/testing-tool/u/0/#url=https%3A%2F%2Fonudaizledim .com%2Folimpo-garaji-elestirisi burdan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca google sonuçlarında seni zengin sonuçlarda gösterecek diye bir garanti bulunmamakta. Bu yüzden sabırla beklemeni öneririm. Diğer faktörleri de unutmadan çalışmalarına devam et. Kazanacaksın :)
Hocam merhabalar yazınız için teşekkür ederim. bilgilendiri olmuş. search console üzerinden özellikle amp kısmında hata alıyorum. Amp for wordress kullanıyorum eklenti de yoast seo.
“link rel=canonical” etiketi, dokümanda birden çok kez görünüyor. hatası alıyorum nasıl çözebilirim?
Yoast eklentisinin son güncellemesinde böyle bir problem oldu muhtemelen sonraki güncellemede bu sorunu çözeceklerdir.
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Müsaadenizle birşey soracağım. Mesela Seo kelimesinde sitemiz 10. sayfada çıkıyor olsun. Toplam gösterim sayısı seo diye aratıp 10. sayfada bizim sayfamızı arama sonuçlarında görenlerin sayısı mı oluyor? Yoksa seo kelimesinin belirtilen zaman aralığındaki toplam aranma sayısı mı?
Eğer search console raporundan bahsediyorsanız ,bizi görenlerin sayısı.
Merhabalar Search Consel’da Kapsam kısmını incelediğim zaman 137 geçerli 699 ise noindex etiketi tarafından engellendi uyarısı alıyorum. Noindex etiketi tarafından engellemeleri nasıl kaldırabilirim.Bir de neden noindex etiketi tarafından engelleniyor acaba yardımınız için teşekkür ederim.
Hangi sayfalarınız noindex ile engelleniyor diyorsa kontrol ettiniz mi o sayfada noindex kodu var mı ?
merhaba ben yeni oluşturdum site haritası olarak sitemap.xml yazdım başarılı yazıyor ama url denetiminde gözükmüyor belirli bir süre sonra mı aktif oluyor acaba yoksa yanlış bir şey mi yaptım
Evet bazen süre geçmesi gerekiyor.
Merhaba bunu ve index alma yazınızı okudum. Çok faydalı gerçekten. Çok teşekkürler. 6 ay önce İngilizce bir blog kurdum. Sitem yaklaşık 4 ay index almadı. Şimdi de toplam 12 index 13 geçerli sayfa 160 hariç bırakıldı şeklinde sonuç alıyorum. Hemen hergün yeni yazı girmeye ya da yazıları güncellemeye ve sosyal medyada paylaşmaya devam ediyorum. Bu index olayı ve hariç bırakıldı gibi sorunlar zamanla çözülür mü?
Hariç bırakılan safyalar sizin noindex eklediğiğiniz safyalar ise sorun yok.
Malesef. Benim bilerek noindex eklediğim sayfa yok. Canlı testlerde ve google gibi getirde sorun olmuyor. Ancak ben güncel yazı ekledikçe ilginç bir şekilde hariç bırakılan sayfa sayısı artıyor. Tema html ve haritaları kontrol ettirdim. Sorun yok denildi. Ama sitenin bu sorununu dolayısıyla yeterince ve hızlı index almama sorununu çözemedim bir türlü.. Sorun ne olabilir sizce.?
Hariç bırakılan safyaların listesini incelediniz mi , normal sayfalar var mı?
Evet normal sayfalar da var….
Aşağıdaki gibi… Her bölümde arşiv, mobil, search kısımları var… Ancak yazıların linkleri de var.
Hariç bırakıldı Keşfedildi – şu anda dizine eklenmiş değil
Yok
41
Hariç bırakıldı Tarandı – şu anda dizine eklenmiş değil
Yok
41
Hariç bırakıldı Doğru standart etikete sahip alternatif sayfa
Yok
24
Hariç bırakıldı “noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu
Yok
15
Hariç bırakıldı Kullanıcı tarafından seçilen standart sayfa olmadan kopya
Yok
5
Hariç bırakıldı Yönlendirmeli sayfa
Yok
2
Hariç bırakıldı Robots.txt tarafından
Yazıların linkleri varsa noindex etiketi yönünden komple bir tarama yapın.
Var hocam. Tarama da yaptım. Noindex sorunu şimdilik geçti. 5xx hatası var bu sefer de. Umarım geçer. Ama çok fazla index almama sorunu devam ediyor. Sanırım çok sık yazmam gerekiyor değil mi? Başka ne yapmalıyım hızlı index için sizce?
Düzenli yazmanız en iyi seçenek olacaktır. Ayrıca google indexleme rehberi yazım çok işine yarayabilir https://www.celilcan.net/google-indexleme-rehberi/
Çok teşekkürler. Yazınızı da okuyacağım. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.